Midyat'taki kan davası barışla sonuçlandı

Midyat'taki kan davası barışla sonuçlandı

Mardin'in Midyat ilçesinde Ramazan ayında 2 aile arasında başlayan kan davası, kanaat önderleri ve Bölgenin ileri gelenlerin girişimleri ile sona erdi.

MARDİN - Midyat'ta Can ve Çoşkun ailelerinden iki kişi arasında, park etme meselesi yüzünden çıkan ve bir kişinin hayatını kaybettiği kavganın ardından başlayan kan davası, kanaat önderleri ve bölgenin ileri gelenlerin girişimleri ile barışla sonuçlandı.
 

Kanaat önderleri ve bölgenin ileri gelenlerinin çabaları sonucu barışan aileler, Söğütlü Taziye evinde verilen barış tatlısıyla bir araya geldi. Barış tatlısında, kanaat önderlerinden emekli imam Mehmet Aydın, Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen ve Batman ağalarından Serdar Özdemir, Nuri Soraçan ve Ziver Soraçan ilçenin ileri gelenlerinden Şehmus Şahin ve yöre âlimleri ile çok sayıda çevreden halk iştirak etti.
 

Barış programı Kuran'ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından kısa bir konuşma yapan Molla Mehmet Aydın, barışın önemine değinerek İslam dininin barışı insanlara farz kıldığını söyledi.
 

Kan davasının barışla sonuçlanmasından memnuniyet duyduklarını dile getiren, Bilal Can'ın Amcası Divan Can ise şunları söyledi: "Öncelikle barışa öncülük yapan, seydalarıma, bölgenin ileri gelenlerine ve bu barışa katkısı olan çaba harcayan herkese teşekkürlerimi sunarım." dedi.
 

Can, "Hayatını kaybeden Samir kardeşime de Allah'tan rahmet ailesine de sabrı cemil niyaz eder, Samir kardeşimin akrabalarının da bu barışta gösterdikleri anlayıştan dolayı kendilerine teşekkür ederin." ifadelerini kullandı.
 

Midyat ilçesinde ikamet eden Can ve Çoşkun ailelerinden Bilal Can (17) ile Samir Çoşkun arasında geçtiğimiz Ramazan ayında, park etme meselesi yüzünden kavga çıkmıştı çıkan kavgada, Samir Çoşkun (34 )hayatını kaybetmişti. (M. Sait Başaran - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.