Midyat'taki STK'lar HÜDA-PAR'a sahip çıktı

Midyat'taki STK'lar HÜDA-PAR'a sahip çıktı

Şırnak'ın Silopi ve Cizre ilçelerinde HÜDA-PAR İlçe teşkilat binası ile bazı parti üyelerinin evlerine-araçlarına yapılan kundaklama ve bombalama saldırıları, Midyat'ta yapılan basın açıklamasıyla lanetlendi.

MARDİN-PKK'nin paravan gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi YDG-H'nin, Şırnak'ın Silopi ve Cizre ilçelerinde Hür Dava Partisi ile üyelerini hedef alan bombalı ve Molotoflu provokatif saldırıları Mardin'in Midyat ilçesindeki 7 STK tarafından yapılan kitlesel basın açıklaması ile protesto edildi.


Midyat Gölcük Mahallesi Cevat Paşa Cami yanında bulunan Barış Parkı'nda yapılan basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanı Ekrem Zerey, PKK'nin paravan yapılarının partilerine yönelik saldırılarını kınadı.

 

Düşüncelerine güvenemeyenler huzurumuzu kaçırmak istiyor

Bölgede HÜDA PAR'a ve üyelerine yönelik gerçekleştirilen menfur saldırıları kınamak ve lanetlemek için toplandıklarını belirten Zerey, "Maalesef, aciz olanlar, kendilerine ve düşüncelerine güvenemeyenler, barış ve huzuru hazmedemeyenler bir kez daha huzurumuzu kaçırmak istemişlerdir. "dedi.

 

HÜDA PAR'ın estirdiği kardeşlik ortamını solumaktan aciz olanlar Silopi'de kendilerini gösterdi

Hür Dava Partisinin estirdiği kardeşlik ve barış ortamını anlamaktan ve solumaktan aciz olanların Silopi`de kendilerini gösterdiklerini dile getiren Zerey, "18.09.2013 günü Silopi teşkilat binamıza ve Cizre'deki dindar ailelere yapılan saldırılar, neye ve kime hizmet ettiği malum derin odakların güdümündeki yapıların, Kürtler arasında fitne ateşini tutuşturmaya, onları birbiri ile çatıştırmaya matuf girişimleridir. Bu teşebbüsleri şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz." ifadelerini kullandı.

 

Saldırganlar kaos emellerinde muvaffak olamayacak

Saldırganları kaos emellerinde muvaffak olamayacaklarını vurgulayan Zerey, "Benzeri girişimler Cizre ve Şırnak'ta da olmuş, bazı üyelerimizin evlerine bombalar atılmıştır. Bu teşebbüsleri hayretle izliyoruz. Bu saldırılar için neyin ne olduğunu bilmeyen çocuk ve gençlerimizin kullanılarak ateşe sürülmesi ise acı ve üzüntü verici bir durumdur. Halkımızı kamplara ayırıp çatıştırmak, bu topluma yapılan en büyük bir ihanettir" diye kaydetti.

 

Çeteler huzuru bozmak istiyor

Bu emellerin sahiplerinin tutuşturmak istedikleri fitne ile bu toplumun inanç ve değerlerine olan kin ve düşmanlıklarını ispatlamakta olduklarına işaret eden Zerey, "Yalan ve iftiralarla bölgede özellikle dindar insanları, evlerini ve kurumlarını cımbızla seçercesine hedef haline getirmek: İslam düşmanlığından başka bir şey değildir. Bunun başka izahı yoktur. Bu gelişmeleri halkımız iyi okuyabilmelidir. Bunları yapan çeteler, halkımızı dininden inancından uzaklaştırmak, mevcut asayişi ve huzuru bozmak istemektedir. Halkımızın fitne ve savaşa ihtiyacı yoktur. Bu toplumun barışa, huzura, İslam'a ve kardeşliğe ihtiyacı vardır. Bir hususu özellikle belirtmek istiyoruz." vurgusunda bulundu.

 

HÜDA PAR Müslüman Kürt halkının faydasına olmayan hiçbir ortamda olmayacaktır

"Kesinlikle burası Rojava olmayacaktır. Kimse bizi Rojavadaki savaşa dâhil edemeyecektir" diyen Zerey, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Fitne ortamını burada oluşturamayacaktır. HÜDA PAR'ın oradaki savaşla hiçbir alakası olmamıştır, olmayacaktır. Bu saldırıları yapan odaklar, ısrarla bizi o savaşın içine çekmeye çalışmaktadır. Ancak Müslüman Kürt halkının faydasına olmayacak hiçbir ortam ve zeminde HÜDA PAR olamaz ve olmayacaktır. Rojava üzerinden HÜDA PAR'ı yalan ve iftiralarla kirletmeye ve emellerine alet etmeye çalışanların yalanları deşifre olmuş, kirli yüzleri ortaya çıkmıştır. Bize ve toplumumuza bu kirli tezgâhı kuranlar asla muvaffak olamayacaklardır.

 

Hiç kimse yalan ve iftiralarla bir yere varmamıştır

Yanlış hesap içerisinde olanların bir an önce kendilerine çekidüzen vermek zorunda oldukları uyarısında bulunan Zerey, "Kimsenin Kürt toplumuna zarar vermeye, anarşi ortamına sürüklemeye hakkı yoktur. Hiç kimse yalan ve iftiralarla bir yere varmamıştır. Bunun halka zarar vermekten başka bir sonucu olamaz. Bize göre halkımızın geleceği, huzuru, insani ve İslami hakları tüm kişisel ve partisel menfaatlerin üzerindedir. Anarşi ve tahammülsüzlüğün halkımıza bir faydası yoktur. Bu tür eylemler, Kürt halkının geleceğine zarar vermekte, istikbalini heder etmektedir. Bu nedenle duyarlı halkımız, bu oyunlara alet olmamalı, kendilerini ve çocuk yaştaki gençlerini kimseye kullandırtmamalıdır. Bu memlekette herkes birbirine tahammül etmelidir. Hiçbir oluşumun diğerlerine tahakküm etmeye, boyun eğdirmeye hakkı yoktur. Herkes birbiri ile yaşamaya alışmak zorundadır." hatırlatmasında bulundu.

 

HÜDA PAR'ı halkın beklentileri oluşturmuştur

Hür Dava Partisi'nin bu toplumun gerçeği ve parçası olduğunun altını çizen HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanı Ekrem Zerey, "Referansını İslam'dan ve bu toplumun değerlerinden almaktadır. Bu partiyi siz ve sizin beklentileriniz oluşturmuştur. Her şeye rağmen bu toplumun değerlerine, hakka ve barışa hizmet edecek, beklentilerinizi yerine getirecektir. Bu menfur saldırılar akim kalmaya mahkûmdur. Kınıyor ve lanetliyoruz. Bu vesileyle Hür Dava Partisi Silopi yetkililerine, Silopi halkına Ve Cizre'de çetelerin saldırılarına maruz kalan mağdur kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, bu saldırıların bir daha tekrarlanmamasını ümit ediyoruz." şeklinde konuştu. (M.Sait Başaran İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.