Midyat'taki tecavüz davasına devam edildi

Midyat'taki tecavüz davasına devam edildi

Mardin'in Midyat ilçesinde özel bir erkek yurdunda kalan 14 yaşındaki öğrenciye cinsel istismarda bulunulduğu iddiasıyla Midyat Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya protestolar arasında devam edildi.

MARDİN - Midyat'ta kaldığı özel bir erkek öğrenci yurdunda 14 yaşındaki erkek öğrenci C.A.'ya cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan yurt görevlisi H.K.'nın yargılanmasına devam edildi.
 

Midyat'ta geçen mart ayında bir erkek öğrenci yurdunda Lise 9'uncu sınıf öğrencisi C.A.'ya tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklanan ve 'nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle çocuğun zincirleme olarak nitelikli cinsel istismarına teşebbüs' ve 'silahla basit yaralama' gerekçesiyle 36 yıla kadar hapis cezası istenen yurt görevlisi H.K.'nın yargılanmasına Midyat Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanık H.K., mağdur C.A., mağdur yakınları ve çok sayıda avukat katıldı.

 

Duruşma öncesi kadın dernekleri ve sivil toplum örgütleri Midyat Adliyesi önünde toplanarak eylem yaptı.Tutuklu yargılanan sanık H.K, suçlamaları kabul etmeyerek, kendisine iftira atıldığını ileri sürdü.

 

Duruşmada söz alan C.A.'nın avukatı Reyhan Yalçındağ Baydemir, soruşturmanın eksik yürütüldüğünü ve delillerin karartılması çabası olduğunu savunarak, "İnfial uyandıran bir suç söz konusudur. Yurt Müdürü hakkında baskı kurduğu için suç duyurusunda bulunulmasını istiyoruz" dedi.

 

Duruşmanın sonunda savcı da, mağdurların olay nedeniyle ruh ve beden sağlığının bozulup bozulmadığı ile ilgili raporun aldırılması için randevu gününün beklenmesi ve eksik evrakın tamamlanmasını talep etti. Savcı ayrıca, C.A. ve annesine baskı yaptığı iddia edilen polis memurunun da tanık olarak dinlenmesini istedi.

 

Mahkeme, Yurt Müdürü A.Ö. hakkında müdahil avukatları tarafından yapılan suç duyurusuna ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığı'na müzekkere yazılmasına da karar verdi. Mahkeme C.A. ve annesine baskı yaptığı öne sürülen polis memurunun tespit edilerek tanık olarak mahkemeye getirilmesi için yazı yazılmasına da karar verdi.

 

Midyat Ağır Ceza Mahkemesi, eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

 

Duruşma devam ederken dışarıda bekleyen kalabalık ise taşlarla adliye binasının duvarındaki demir parmaklıklara vurarak ses çıkardı.

 

Duruşma nedeniyle Adliye binası önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, Cumhuriyet Bulvarı'nda bulunan adliye binası önünde basın açıklaması yapmak istedi. Hükümet Konağı bahçesinde bulunan adliye binası önüne gitmek isteyen grup, ana kapıda polis engeliyle karşılaştı.

 

Midyat İlçe Emniyet Müdürü Serdal Yurdagül ile grup arasında kısa süreli gerginlik yaşanırken Emniyet Müdürü Yurdagül, "Hükümet Konağı bahçesinde açıklama yapmak yasaktır" dedi. Bunun üzerine grup ana kapı önünde bir süre oturma eylemi yaptı. Eylem sonrası kalabalık ellerinde 'Tecavüzcüyü korumak tecavüze ortak olmaktır' yazılı pankartla sloganlar eşliğinde Hükümet Konağı'nın arka kapısına doğru yürüyüşe geçti.  (M.Sait Başaran - İLKHA)



 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.