Miersin Silifke'de bir vatandaş evin dışına asansör yaptırdı video

Miersin Silifke'de bir vatandaş evin dışına asansör yaptırdı video

Mersin Silifke ilçesinde oturan ve solunum yetersizliği rahatsızlığı olan vatandaş, oturduğu evinin üçüncü katına çıkamayınca çözümü evin dışına asansör yapmakta buldu.

MERSİN- Mersin'in Silifke ilçesinde oturan astım hastalığı ve ayağındaki sakatlık nedeni ile üçüncü katta bulunan evine merdivenle ancak bir saatte çıkabilen Hacı Bekir amca, evine daha rahat çıkabilmek için üç katlı evinin dışına asansör yaparak soruna çözüm üretmiş durumda.

 

Fransa ve Almanya'da çalıştıktan sonra 1991 yılında Türkiye'ye gelerek Mersin'in Silifke ilçesine yerleşen Hacı Bekir amca, Silifke ilk geldiği zaman bir katlı evleri olduğundan dolayı eve gitmekte herhangi bir zorluk yaşamadığını söyledi. İkinci katı da yaptıkları zamanda fazla bir zorluk yaşamadıklarını dile getiren Hacı Bekir amca, üçüncü katı yaptıktan sonra ve yaşının ilerlemesi ile birlikte astım yani nefes darlığı ve ayakta meydan gelen sakatlıktan dolayı üçüncü kata çıkamadığını dile getirdi.

 

Çözümü asansör yapmakta buldum
Astım rahatsızlığı, ayağında meydana gelen sakatlık ve vücudunun 113 kiloya erişmesinden sonra evin üçüncü katına çıkmakta zorluk yaşadığını, hatta merdivenlerden evine ancak 3 saatte çıkabildiğini söyleyen Hacı Bekir amca asansör yapma aşamasını ise şöyle aktardı: " Silifke'de bulunan bir asansörcüyü eve davet ettim. Durumumu anlattım kendisine. Onlarda evin dışında bir asansör yapabileceklerini söylediler. Fiyatta anlaştıktan iki hafta sonra, asansörü getirip yerine yerleştirdiler. Asansörün bir kusuru var ancak benim ile birlikte inip çıkabiliyor. Yani ben yukarıda olduğu zaman eğer asansör aşağıda ise onu yukarıya çıkaracak düğme yok" dedi.

 

Evime çıkmak zorundayım
Hastalıklarımdan dolayı evime çıkmakta zorluk yaşıyorum fakat ne olursa olsun bir şekilde evine çıkmak zorunda olduğunu kaydeden Hacı Bekir amca, Silifke'de elektirikler kesildiği zaman ise yaptıkları hakkında şunları söyledi, "Evimden fazla çıkmıyorum. Bazen alış-veriş yapmak için eşimle beraber pazar iniyoruz. Alış verişimizi çokça yapıp eve dönüyoruz. Eğer elektrikler kesilmiş ise birinci katta oturan oğlumun evinde kalıyorum elektrikler gelene kadar. Yada elektrik gelene kadar arabamın içersinde oturuyorum. Eğer elektirikler uzun süre gelmeyecekse kızlarım yanına gidip kalıyorum" diye anlattı. (Osman Öksüz-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.