Mikrofinans Programı'nın 97. şubesi Midyat’ta açıldı

Mikrofinans Programı'nın 97. şubesi Midyat’ta açıldı

Türkiye Grameen Mikrofinans programının 97. şubesi Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkanı ve İçişleri eski Bakanı Abdulkadir Aksu’nun katılımıylaMardin’in Midyat ilçesinde törenle hizmete girdi.

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) ile Midyat Belediyesi'nin dar gelirli kadınlara mikro kredi dağıtılmasına yönelik Türkiye Grameen Mikrofinans  programı  kapsamında  Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkanı ve İçişleri eski Bakanı Abdulkadir Aksu’nun isminin verildiği 97’inci  şubesi düzenlenen törenle hizmete girdi.

Açılışta konuşan Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkanı ve İçişleri eski Bakanı Abdulkadir Aksu, Türkiye genelinde 97. şubeye adının verilmesinin kendilerini duygulandırdığını belirterek, Belediye Başkanı Veysi Şahin'e teşekkür etti.

“İnsanımıza balık vermeyi değil balık tutmayı öğreteceğiz”

Mikro krediye inandığı için bu işe girdiğini ifade eden Aksu, hazırladıkları yerel yönetim reform tasarıları kapsamında, belediye ve il özel idarelerin bu işe girebilmelerine imkân tanındığını belirtti.

Şu ana kadar açılan 97 şubede hizmet verildiğini belirten Aksu, '' Mikro kredi de amaç şudur, insanımıza balık vermeyi değil balık tutmayı öğreteceğiz. Bilhassa kadınlarımızı kızlarımızı iş hayatına dâhil ettireceğiz. Aile ekonomilerine katkılarını sağlayacağız. Bunu için gayret gösteriyoruz. Küçük küçük mini sermayelerle kadınlarımızın ne harika işler yaptığını gördük. Bu hakikaten memnuniyet verici bir olay. ''şeklinde konuştu.

''185 bin kadına 880 milyon lira kredi''

TİSVA Mütevelli Heyeti Başkanı Aziz Akgül, Türkiye’de 97 mikrokredi şubesini Midyat'ta açtıklarını söyledi. Türkiye'de şu anda binlerce insanın mikrokredi aldığını söyleyen Akgül, 17 yıldır 185 bin kadına 880 milyon lira kredi verdik. Bunun gerçekleşmesinin öncüsü Abdulkadir Aksu'ya çok teşekkür ediyorum. '' dedi.

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin ise,  imkânlar arttıkça da daha fazla vatandaşa hizmet etme arzusu içinde olacaklarını vurgulayarak bu tür sosyal projeleri her zaman destekleyeceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından davetliler şubeyi gezdi.

Midyat Belediyesi ile TİSVA arasında mikrokredi faaliyetlerinin yaygınlaştırılması protokolü imzalandı, 10 girişimci kadına mikrokredi çekleri verildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.