Milano'da Gazze'ye destek festivali video

Milano'da Gazze'ye destek festivali video

İtalya'nın Milano kentinde yüzlerce kişinin katılımıyla 'Gazze'ye Destek Festivali' düzenlendi.

İtalya'nın Milano şehrinde yaşayan müslümanların yoğun katılım gösterdiği Gazze festivali, renkli görüntülere  sahne oldu. Festivale Filistin'den gelen sanatçıların seslendirdikleri  ilahilerle, özellikle Avrupa'da yaşayan çocukların her zaman Gazze'yi hatırlamaları mesajını verdi .

Festivali düzenleyen organizatörler, “Gazzeli çocukların da bizim çocuklar gibi oynamaya, eğlenmeye, koşmaya ve gülmeye ihtiyaçları var. Ama görüyoruz ki onlar tüm bu güzelliklerden mahrum İsrail askerleriyle taş ve sapanlarıyla savaşmaktadır. Festivalin bir amacı budur. Bir diğer sebep ise mutlaka maddi yardım etmemiz. Çünkü başta kadınlar ve çocuklar acı çekiyor.” şeklinde konuştu.

Festival ile, İsrail’in Gazze’ye uyguladığı ambargo ve saldırılara dikkat çekmek istediklerini  belirten   festival organizatörleri,'' Gazze'yi desteklemek için caddelerde protesto yetmiyor. Bu festivalinbir çok yararı vardır. Festivali saldırıları kınamak ve maddi yardımda bulunmak için yaptık. İtalya'nın çeşitli kentlerinde bu festivalimizi yapıyoruz. Ülke'de yaşayan tüm müslümanları Gazze'ye duyarlı olmaya çağırıyoruz.'' İfadelerini kullandılar.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.