Milat Yazarı'na Hizbullah Tepkisi

Milat Yazarı'na Hizbullah Tepkisi

Milat Gazetesi yazarı Doç. Dr. Ali Akben'in, Hizbullah Cemaatiyle ilgili, "Ülkemizde de bir Hizbullah meselesi vardı.Binlerce cana mal olan ve ne umarak ne bulduğumuz sorusunun bugün dahi olmayan cevabi bir çoğumuzu utandırmaya devam ediyor." yönündeki if

Prof.Dr. Faruk Beşer'in, Hizbullah Cemaati hakkında yaptığı haksız değerlendirmeye tepkiler gelmeye devam ederken, benzer bir değerlendirme Milat yazarı Doç. Dr. Ali Akben'inden geldi.

"Kimin eli kimin cebinde" başlıklı yazısında Hizbullah Cemaati'ni hedef alan Dr. Akben, "... Bu IŞİD  denen örgüt nereden nasıl ne zaman ve ne için  türetildi? Gerçekten türetenlerin bile bu sorulara verecek sağlıklı cevapları  olamasa gerek. Geçmişte türetilen  El Kaide ile epey bir iş kurtardılar ama sonunda yüzlerine gözlerine bulaşan pislikleri hala temizlemiş değiller. Ülkemizde de bir Hizbullah meselesi vardı.Binlerce cana mal olan ve ne umarak ne bulduğumuz sorusunun bugün dahi olmayan cevabi bir çoğumuzu utandırmaya devam ediyor." şeklindeki ifadelerle Hizbullah Cemaati'ni  IŞİD ve El Kaide ile aynı kefeye koydu.

Akben'e Tepki Mesajları Gecikmedi

Milat'ta yazan Akben'in yazısında Hizbullah Cemaati'ne iftira ettiğini belirten HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcı Bahattin Temel, Twiter hesabından yaptığı açıklamada, "Müslümanlara hitap eden bir gazetede müslümanlara hakaret etmek doğrumudur? Ölmemiş vicdanlara havale ediyorum." diyerek tepkisini dile getirdi.

HÜDA PAR Diyarbakır eski İl Başkanı Vedat Turgut da, Akben'e tepki göstererek, "El başka cebe girmeden kendi vicdanı üzerinde olsa ve meseleleri iyi tahlil ettikten sonra o vicdandan kelimeler terennüm etseydi!" diye yazdı.

Akben'e verilen tepklilerden bazıları şöyle:

Zülküf Er:  "Sn Akben Şu ana kadar bir müslüman olarak, Hizbullah Cemaatinden kaç kişiyle görüştünüz de böyle buhtana meylettiniz.?

Oyun içerisindeki oyunu görürken durup duruken Hizbullah'a saldırmak, karalamak da oyuna fitne kartıyle girmek değil mi? El-İnsaf

Ergenekon ve PKK bölgede müslümanları katlederken de bir oyun vardı ortada onu da görmek lazım değilm mi Sn Akben?"

Yunus Emiroğlu: "İslami mücadelede sadece ellerini değil gövdelerini taşın altına koyan bir camia ile ilgili yazıp çizerken insaflı olunmalı. Hariçten gazel okumak kolay sn. Akben... Bahsettiğin camia ateş çemberinde mücadele ederken siz nerdeydiniz?"

Osman Şenlik: "Hizbullah hakkında bilmeden yazmışsınız. Kendi alanınızda yazın bence. İslamı bir yapının hakkına girıyorsunuz."

Mehmet Özcan: Milat gazetesindeki köşesinde Ali Akben, ‘Kimin eli kimin cebinde?’ başlığıyla bir köşe yazmış… Bir yazı da Faruk Beşer hocam yazmış… Yazdığı gayet güzel ancak söylemlerini daha etkili kılmak için olsa gerek verdiği örnekle belli ki 90’larda bölgedeki Müslümanların çektiklerinden bihaber…

90’larda, bugün ‘dış mihraklar’ diye tabir edilen şer güçlerce kontrol altında tutulan devletin baskı ve tutuklmaları, taşeron olarak kullandığı pkk ile saldırttığı Müslümanlara bir de yine batılı şer güçlerin kontrolünden hala çıkamayan kartel medyasınca karalanan o Muvahhid Müslümanlara uzaktan seyrederek sarfettiğiniz sözlerin hesabını nasıl vereceksiniz Allah’a.

Oturduğunuz köşelerden bakmaya değil de bizzat Diyarbakır’a, Batman’a giderek, sizin o sürekli kalplerini parçaladığınız kardeşlerinizi kendi dillerinden dinleseydiniz.

Ne olurdu ne kaybderdiniz? İstanbul'da ‘camia’larındaki konumlarnızı mı? Yaksa itibar pompaladığınız TV, gazete köşlerinizi mi?

Oysa ne de güzel söylüyor rehberimiz, iki cihan serveri Hz. Muhammed (s.a.v.): "Müslüman Müslüman’ın kardeşidir. Ona zulmetmez ve onu zalime teslim etmez Kim kardeşinin yardımında bulunursa Allah da (c.c) ona yardım eder. Kim bir Müslüman’ın sıkıntısını giderirse Allah da [c.c] onun kıyamet günündeki sıkıntılarından birini giderir. Kim bir Müslüman’ın ayıbını örterse Allah da [c.c] kıyamet gününde onun ayıplarını örter."

Siz Müslüman ve kimi âlim yazarlar için yaralı gönüllerimiz isterdi ki, Müslüman kardeşlerinize karşı gösterdiğiniz böylesi sert söylem ve tavırlarınızın onda birini ortak İslam düşmanlarımıza da gösterebilseydiniz…"

Akben Kendini Savundu

Verilen haklı tepkiler karşısında geri adım atmayan Akben, kendisini şu şekilde savundu: "Insan kendini bildigi ölçüde tartismaları daha sağ duyulu ve zeminli olarak sürdürebilir. Milat gazetesindeki yazdıklarım sag duyu ve objektif olarak bir daha okunsa oyun içindeki oyun görülür sizlerle aramda düşünce farkı yok ki. Rabbim tum kabaran azgın nefisleri ıslah etsin.AMİN Islahı mümkün değilse kahhar ismi ile kahretsin.AMİN"  (Hürseda Haber)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum