Millî Savunma Bakanı Akar'dan Kabil Havaalanı'nın güvenliğine ilişkin açıklama

Millî Savunma Bakanı Akar'dan Kabil Havaalanı'nın güvenliğine ilişkin açıklama

​Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, "(Kabil) Havaalanının emniyetli şekilde açık kalmasına ve tüm Afganistan’a hizmet vermesine gayret gösteriyoruz." dedi.

Millî Savunma Bakanı Akar, Afganistan’daki son gelişmeler ve Hamid Karzai Uluslararası Havaalanı’nda görevli TSK unsurları ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Akar, Afganistan'daki gelişmelerin ardından 200'den fazla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını dün Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait uçakla Afganistan dışına çıkardıklarını hatırlattı.

Havaalanının güvenliğine değinen Akar, "Havaalanının emniyetli şekilde açık kalmasına ve tüm Afganistan’a hizmet vermesine gayret gösteriyoruz." diye konuştu.

Yapılacak temaslarla havaalanı güvenliğinin daha da netleşeceğini belirten Akar, nihai karanın buna göre verileceğini kaydetti.

TSK unsurlarının diğer ülke unsurlarıyla yaptığı çalışmalar sonucunda havaalanına uçakların emniyetli bir şekilde inip kalkmaya başladığını söyleyen Akar, son iki günde 64 uçuş yapıldığını aktardı.

Şu ana kadar havaalanına yönelik herhangi bir saldırı, taciz ve müdahalenin söz konusu olmadığını aktaran Akar, Türkiye askerlerinin güvenliği için de her türlü tedbirin alındığını ve alınmaya devam edildiğini belirtti.

Akar, "Durum her an değişebilir düşüncesinden hareketle de olayı yakinen, hassasiyet ve büyük bir dikkatle takip etmeye devam ediyoruz. Herhangi bir farklı gelişme olması veya böyle bir durumu sezmemiz durumunda ona göre de ilave tedbirlerimiz, gerekli planlarımız var. Onları da uygulamaya koyarız." diye konuştu.

2002'den beri Türkiye'nin Afgan kardeşlerinin yanında olmayı sürdürdüğünü söyleyen Akar, "NATO o dönemde de tartışıyor, 'Ne zaman çıkacaksınız?' diyordu. Biz her seferinde dedik ki 'Afgan kardeşlerimiz istediği sürece biz burada kalmaya devam edeceğiz.' Biz aynı noktadayız. Bizim Afgan kardeşlerimizle kültürel, ortak, tarihî değerlerimiz var. Faaliyetlerimiz asil milletimize, tarihimize yaraşır şekilde sürüyor. Kontrollü bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.