Milli Savunma Bakanlığı, Bahreyn Dışişleri Bakanlığının açıklamasına tepki gösterdi

Milli Savunma Bakanlığı, Bahreyn Dışişleri Bakanlığının açıklamasına tepki gösterdi

Bakanlığın yazılı açıklamasında, Hulusi Akar'ın El Cezire televizyona verdiği mülakatta ilişkin Bahreyn Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamanın gerçekleri yansıtmadığı belirtildi.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Birleşik Arap Emirlikleri yönetimi ve Bahreyn Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasına tepki gösterildi.

Açıklamada, “'Abu Dabi yönetiminin Suriye, Libya, Yemen ve Afrika Boynuzu gibi bölgelerde Birleşmiş Milletler Sözleşmesi başta olmak üzere evrensel kuralları ve ahlaki değerleri çiğneyerek yürüttüğü istikrarsızlaştırıcı faaliyetleri yapıcı olarak nitelemek ve bunlara verdiğimiz haklı tepkiyi Arap kardeşlerimize yapılmış gibi göstermek talihsiz ve beyhude bir gayrettir.'” ifadeleri kullanıldı.

Türkiye'nin Libya ile 500 yıla varan ortak tarihi, kültürü, anlayış ve inançlarının bulunduğu hatırlatılan açıklamada, Türkiye'nin, “Libya Libyalılarındır” prensibiyle hareket ettiği vurgulandı.

Açıklamada, Türkiye'nin amacının, Milli Mutabakat Hükümetinin öncülüğünde, tüm Libyalıları kapsayan, toprak bütünlüğü ve ulusal birliği sağlanmış, bağımsız egemen ve müreffeh bir Libya olduğunun altı çizilerek, "Türkiye, darbecilerin değil, BM tarafından tanınan meşru Milli Mutabakat Hükümetinin daveti ve uluslararası hukuka uygun olarak imzalanmış ikili anlaşmalar çerçevesinde Libya'da bulunmaktadır. Türkiye bugüne kadar verdiği askeri eğitim, yardım ve danışmanlık desteğini sağlamaya kararlılıkla devam edecektir.” denildi.

İLKHA


Milli Savunma Bakanlığı, Bahreyn Dışişleri Bakanlığının açıklamasına tepki gösterdi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler