Milli Türk Talebi Birliği'nden 'Mavi Marmara' Davasına Destek

Milli Türk Talebi Birliği'nden 'Mavi Marmara' Davasına Destek

Milli Türk Talebi Birliği (MTTB) Genel Sekreteri Hasan Hüseyin Koç, bugün İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde başlayan Mavi Marmara Davası'nın destekçileri ve takipçileri olacaklarını ifade etti.

KONYA-Konya Adliyesi önünde Konya Şubesi yöneticileri ve üyeleriyle birlikte basın açıklaması yapan MTTB Genel Sekreteri Hasan Hüseyin Koç, Mavi Marmara'nın Gazze'deki ambargonun kaldırılması adına yapılan mücadelenin bir simgesi olduğunu ifade etti.

 

Sadece insani yardım malzemelerini taşıyan Mavi Marmara'ya saldırı yapan İsrail'in nasıl bir devlet olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını belirten Koç, " Milli Türk Talebe Birliği olarak İstanbul'dan yola çıkışından itibaren tekrardan İstanbul'a dönüşüne kadar desteğimizi ve dualarımızı eksik etmedik. Mavi Marmara şehitlerimizi hiçbir zaman unutmadık." dedi.

 

Mavi Marmara gemisine yapılan saldırının hesabını sorma vaktinin geldiğini ifade eden Koç açıklamalarına şöyle devam etti: " Saldırının yapılma emrini veren İsrailli komutanlar 6 Kasım 2012 Salı günü istanbul Çağlayan Adliyesi'nde yargılanmaya başlıyor. 7 ülkeden yolcu ve şehit yakınları dahil 490 kişinin "müşteki-mağdur" olarak yer aldığı davanın sanıkları; dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Gabiel Ashkenazi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Alfred Maron, Hava Kuvvetleri İstihbarat Sorumlusu Avishay Levi ve İsrail İstihbarat Başkanı Amos Yadlin "firari sanık" olarak yargılanacak. Mavi Marmara Davası'nın ilk duruşması 6 Kasım 2012'de saat 09:30'da İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde başlayacak ve aralıklı olarak 3 gün devam edecek. İşlenen suç sadece bu yolculara karşı değil o gemide temsili bulan dünyanın ortak vicdanına karşı yani vicdan sahibi tüm insanlara, halklara karşı işlenmiş bir suçtur. Milli Türk Talebe Birliği olarak, Mavi Marmara Davası'nın destekçisi ve takipçisi olacağız. İmkanı bulunan herkesi 6 Kasım 2012 Salı günü saat 09.30'da İstanbul Çağlayan Adliyesi'ne bekliyoruz. Milli Türk Talebe Birliği olarak Türkiye'nin dört bir yanından arkadaşlarımızla birlikte orada olacağız. Mavi Marmara şehitlerimizi tekrardan rahmetle anıyoruz" (M.Ata Doğu-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.