Minik öğrencilere itfaiyeciliğin önemi anlatıldı

Minik öğrencilere itfaiyeciliğin önemi anlatıldı

Mardin Kızıltepe İtfaiye Grup Amirliği tarafından anasınıfı öğrencilerine yangından korunma eğitimi verildi.

Kızıltepe itfaiye Grup Amirliği tarafından ilçeye bağlı Damlalı Mahallesi'ndeki (Dokanê köyü) özel bir Kolejin anasınıfı öğrencilerine "25 Eylül-1 Ekim İtfaiye Haftası" kutlaması kapsamında olası bir yangında kendilerini korumaları için sunum eşliğinde eğitim verildi.

İtfaiye çavuşu Abdülaziz Enis ile itfaiye eri Cesur Çakır tarafından verilen eğitim minik öğrencilerin dikkatle dinledikleri gözlemlendi.

Konuyla ilgili bilgilendirmede bulunan Enis, “Malum her yıl 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında İtfaiye haftası kutlanmaktadır. Damlalı Mahallesi'ndeki kolej öğretmenleri ile öğrencileri bizleri unutmayıp haftamız dolayısıyla bizlere program düzenleyip davet ettiler. Bizlerde davete icap ederek hem günümüzü kutladık. Hem de minik anaokulu öğrencilerine itfaiyecilik nedir? İtfaiyeciliğin önemi ve Allah korusun olası bir yangında kendilerini nasıl? Koruyacakları yönünde kendilerine eğitim verdik. Minik öğrencilerin verilen eğitimi dikkatle dinlemeleri görülmeye değerdi.” dedi. (Mehmet Aslan-İLKHA) 












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.