Minikler, Kızılay ile Tanıştı

Minikler, Kızılay ile Tanıştı

Manisa Belediyesi Çocuk Kültür Sanat Merkezi'nde eğitim gören minik öğrencilere,Kızılay yetkilileri tarafından eğitim verildi.

MANİSA - Kızılay'ın görevlerini eğlenceli bir dille anlatançizgi film izleyen minikler, uygulamalı deprem tatbikatı ile de eğlenerek öğrendi.Belediye Çocuk Kültür Sanat Merkezi, Kızılay Manisa Şubesi yetkililerini ağırladı.Merkezde eğitim gören minik öğrencilere Kızılay kurumunu tanıtmak amacı ile seminerverildi. Seminer, Kızılay'ın görevleri hakkında bilgi veren çizgi film gösterimi ile başlarken,minik öğrenciler çizgi filmi dikkatle izledi. Film gösteriminin ardından Kızılay yetkilisiİnanç Nihan Erdoğan tarafından miniklere Kızılay'ın hangi görevler yaptığına dair bilgiverildi.

 

Çocukların birbirinden ilginç sorularını da yanıtlayan Erdoğan, ayrıca olası depremdurumunda yapılması gerekenleri uygulamalı olarak anlattı. Çocuk Kültür Sanat MerkeziMüdürü Fırat Özcan, Kızılay'ı ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek,çocukların seminere olan ilgisinin kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Özcan, "Çocuk KültürSanat Merkezlerimiz olarak Belediye Başkanımız Cengiz Ergün önderliğinde çocuklarımızınher türlü eğitimine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bugün de Kızılay yetkililerini ağırladık.Yetkililer çocukların kolayca anlayabileceği bir dille, Kızılay'ın bir yardım kuruluşu olduğunu,yangın, deprem gibi afet durumlarında vatandaşların yardımına koştuğunu anlattı.Çocuklarımız anlatılanları dikkatle dinleyerek, oldukça keyifli zaman geçirdi. Milletimizinolası afet durumunda yardımına koşan, yoksul vatandaşlarımıza destek olan Kızılay'ıçocuklarımıza tanıttıkları için yetkililere teşekkür ediyoruz" dedi.
(Ramazan Sındıraç- İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.