Miniklerden "En Temiz Diyarbakır" projesine destek

Miniklerden "En Temiz Diyarbakır" projesine destek

Diyarbakırlı minikler "En Temiz Diyarbakır" projesine destek olmak amacıyla Sümerpark’ta çevre temizliği yaptı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince başlatılan En Temiz Diyarbakır projesi çerçevesinde planlanan etkinlikler devam ediyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, çocuklara çevre temizliği alışkanlığı kazandırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla "En Temiz Diyarbakır" projesi kapsamında temizlik çalışması gerçekleştirdi.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı kreşlerde eğitim gören 4-6 yaş arası minikler, görevlilerin dağıttığı eldiven ve çöp poşetleri ile Sümerpark içerisinde atık kağıt, pet şişe, cam şişe ve kapakları toplayarak çevreyi temizledi.

Toplanan çöpler, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na ait araçlarla bertaraf edilmek üzere çöp aktarma istasyonuna taşındı.

Etkinlik sonunda çocuklarca toplanan 1000 mavi kapak ise Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekiplerine teslim edildi.

Hijyen kurallarına dikkat edilerek gerçekleştirilen temizlikte minikler çevre temizliği için duyarlılık mesajı verdi.

Temizliğin ardından minikler, atık malzemelerle yaptıkları kelebek, kalemlik, saksı ve benzeri şeyleri Sümerpark’ta sergiledi.

"Büyüklerimiz bize örnek olsun"

Öğrencilerden Erva Hatipoğlu, Sümerpark’taki çöpleri toplayarak çevreyi temiz tutmayı ve korumayı öğrendiklerini söyledi.

Geri dönüşüm ve doğa için çöp topladıklarını söyleyen Mir Ahmet Koçak ise, "Çevremiz için temiz bir dünya yaratalım büyüklerimiz de bize örnek olsun." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler