Mirac Kandili Aksa için dualarla ihya edildi

Mirac Kandili Aksa için dualarla ihya edildi

Mardin'in Midyat ilçesinde Mirac Kandili münasebetiyle camilere akın eden Müslümanlar, ellerini dua için başta Kudüs ve Aksa olmak üzere İslam dünyasının kurtuluşu için semaya kaldırdılar.

Midyat İlçe Müftülüğünce Hacı Kasım Altunkaya Camisi'nde yatsı namazına müteakip düzenlenen Mirac Kandili programına 7'den 70'e çocuk, kadın ve erkekler akın etti. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, İlçe Vaizi Nurullah Nur tarafından verilen vaazla devam etti. Nur, İsra mucizesi ve Mirac Kandili'nin önemine vurgu yaptı.Nur, "Kandiller Müslümanlar için birer fırsattır. En iyi şekilde istifade edilmesi lazım. İsra mucizesi Kur'an-ı Kerim'de ayetle sabittir. Küfrün ve baskının en üst safhaya ulaştığı bir dönemde, Peygamberimizin hüzün yılları yaşadığı bir zamanda Allah-ü Teâlâ O'nu teselli etmek için katına yükselmiştir. Buna, Mirac denilmiştir. Hiçbir beşerin ulaşamadığı bir makama (Sidret'ul münteha) yükselmiş bir Peygamberin ümmeti olarak ne kadar şükretsek azdır. Mirac'ın bize sunduğu hediyelerin en büyüğü Mümin'in miracı olan beş vakit namazdır. İkincisi ise Bakara Suresi'nin son iki ayetidir. Allah-ü Teâlâ bu ayetlerde, nasıl kulluk ve dua edeceğimizi belirtmiştir. Bu ayetler aracısız bir şekilde Efendimize vahiy edilmiştir. Üçüncüsü ise Allah'a şirk koşmayan Müslümanın mutlaka cennete gireceği müjdesidir." dedi.  

Mewlid-i Şerif, ilahi, salavat ve tekbirlerle devam eden program,  Nurulah Nur'un yaptığı dua ile sona erdi.

Programın ardından cemaat, müsafahalaşarak gecenin bereketinden istifade ettiler.

Mirac'ı değerlendiren vatandaşlar ise Mirac Kandili'nin Mescid-i Aksa'nın esaretten kurtuluşuna vesile olması temennisinde bulundular.İsra ve Mirac hakkında bilgi veren Midyat İlçe Vaizi Nurullah Nur, "Bu gecenin en büyük hediyesi olan namazı başımız ve gözümüz üstüne kabul ettik. Allah (celle celalühü ) bize bu geceden hakkıyla istifade etmeyi nasip etsin.  Mirac'ın bir durağı olan Aksa'nın kurtuluşuna vesile olsun. Tıpkı burada özgürce kıldığımız namaz gibi orada da namaz kılmayı nasip etsin inşallah." şeklinde konuştu.HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanı İsa Altunkaynak ise "Mirac Kandili, diğer kandiller gibi birlik ve beraberliğin doruğa ulaştığı, kardeşliğin ön plana çıktığı gecedir. Bu gecelerin ihya edilmesi, İslam âleminin birlik ve beraberliğinin pekişmesine vesile olmaktadır. Ancak önemli olan bu gecelerin bilinçli bir şekilde ihya edilmesidir. Sadece belli gecelerde bir araya gelip ondan sonra dağınık bir İslam âleminin ortaya çıkması gerçekten esef vericidir. Özellikle bu gece hayat programımız olan namazın Müslümanlara hediye edilmesi son derece önemli bir olay olarak karşımızda durmaktadır. Dolayısıyla niçin namaz kıldığımızı, namazın bize yüklemiş olduğu görev ve sorumlulukların bilincinde olmamız gerektiğini düşünüyoruz. İnşallah bu geceler birlik ve beraberliğe, vahdete vesile olacaktır.  Özellikle, Mescidi Haram'dan Mescid-i Aksa’ya giden kutlu önder Hazreti Muhammed’in  (Salallahü aleyhi Vesellem)  Allah'ın katına çıkması bu geceye ayrı bir önem katmaktadır. Bu gecede tüm Müslümanların, Kudüs'ün kurtuluşu için dua etmeleri, daha doğrusu fiili duaya ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Kudüs’ün kurtuluşunun Mekke’nin kurtuluşuna bağlı olduğunun bilincinde olmalıyız. Kâfir ve emperyalist Amerika’nın uşaklığından kurtulması için çaba sarf etmeliyiz. Önce Mekke sonra Kudüs Allah’ın izniyle kurtulacaktır. Bu gecenin tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini, vahdete, zalimlere karşı yekvücut olmaya vesile olmasını Allah'tan niyaz ediyoruz." ifadelerini kullandı.          Vatandaşlardan Ethem Kurnaz da "Bu mübarek gecede Peygamber Efendimize Mirac'ın en güzel hediyesi namazı Allah (celle celalühü ) bize, gençlerimize, ümmeti Muhammed'e, gönlümüze, içimize sevdirsin. Allah'ın huzuruna her çıktığımızda Peygamberimizin Mirac'ı gibi yaşamayı bize nasip etsin.  Bu gecenin İslam âlemine hayırlar getirmesini ve miracın ilk ayağı olan Kudüs’ün kurtuluşuna vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyoruz." dedi.Mirac programı, kılınan tesbih namazıyla gece geç saatlere kadar devam etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler