Miraç Kandili manasına uygun olarak idrak edilmeli

Miraç Kandili manasına uygun olarak idrak edilmeli

Miraç Kandili nedeniyle bir mesaj yayımlayan Malatya Valisi Aydın Baruş, Miraç Kandili’nin, ilahi emirlere tam anlamıyla teslimiyet gösterip günahlardan arınmak için bir fırsat olduğunu söyledi.

Vali Aydın Baruş, yayımladığı mesajda, “Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) Huzur-u İlâhi’ye yükseltildiği Miraç Gecesi, her bir Müslüman için manevi bir terfi ve O’nun ilahî teveccühüne mazhar olabilme anlamlarını içeren müstesna bir gecedir. Kul olarak sıkıntıya ve zorluklara duçar olduğumuz zamanlarda, samimi yakarışlarımızla yardım niyaz ettiğimiz Yüce Allah’ın yardımını esirgemeyeceğini bizlere gösteren Miraç’tan, beş vakit namaz, Bakara Suresi’nin son iki ayeti ve ümmetinden Allah’a (Celle Celaluhu) ortak koşmadan ölen kimselerin affedileceği müjdeleriyle dönen Peygamber Efendimiz tüm müminlere en kıymetli hediyeleri getirmiştir.” dedi.

“Yüce Yaradan’a samimi hislerle sığınma ve fırsatını bizlere sunan Miraç Kandili’ni manasına uygun olarak idrak etmek için çaba sarf etmeliyiz.” diyerek devam eden Vali Baruş “Bu kutlu geceyi, ilahi emirlere tam anlamıyla teslimiyet göstermek ve ruhumuzu tüm kötü hasletlerden arındırarak günahlarımızdan halas olmak için fırsat bilmeliyiz. Bu vesileyle, muhterem Malatya halkının, Aziz Milletimizin ve bütün İslâm Âleminin Miraç Gecesini tebrik ediyor, bu kutlu gecenin tüm insanlığın huzur ve mutluluğuna vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.” dedi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.