"Miraç ümmetin kurtuluş reçetesidir"

"Miraç ümmetin kurtuluş reçetesidir"

Diyarbakır’ın Hani ilçesine bağlı gürbüz beldesinde Gürbüz İrşad-Der tarafından belde halkına yönelik düzenlenen etkinlikte Miracın İslam ümmetinin kurtuluş reçetesi olduğu belirtildi.

Hani ilçesine bağlı Gürbüz beldesinde Miraç Kandili dolaysıyla düzenlenen programda Miracın önemine vurgu yapıldı.

İrşad Mevlüt ekibinden Murat Kaçmaz’ın okuduğu mevlit ile başlayan program, verilen yemek ikramı ile devam etti. Yemek ikramından sonra da Gürbüz İlahi Ekibi tarafından okunan ilahiler ile devam etti.

Gürbüz İrşad-Der Başkanı Nihat Çam günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmada, “Hüzün senesi adını verdiğimiz yıllarda Efendimiz (sav)'in dava arkadaşı Hz. Hatice vefat etmiş; yetim ve öksüz iken kendisini yetiştiren amcası Ebu Talip de dünyadan göçmüştü. İşte böyle bir zaman diliminde Allah (cc) Resulünü teskin ediyor onu lütuf ve keremine gark ediyordu. Miraç olayı bu zikrettiğimiz hadiselerden sonra gerçekleşiyordu. Miraç’ta günlük elli vakit namaza eş değer beş vakit namaz farz kılınmış, Allah'a şirk koşmayanların cennete gireceği müjdesi verilmiş ve Bakara suresinin son iki ayeti inmiştir. Peygamberlerden hiçbiri peygamberimizden önce; ümmetlerden hiçbiri de Ümmeti Muhammed'den önce cennete giremeyecektir.” ifadelerini kullandı.

Bizim Miracımız her gündür”

Miracın imanı ölçen bir mihenk olduğunu ifade eden Hani İrşad-Der Başkanı Muzaffer Karavil ise şunları söyledi: “Miraç bir yoldur. İnsanı Allah'a ulaştıran bir yol. Kişi namaz kılarak bu yolla Miraca ulaşır. Çünkü namaz Miraç yolundan gelmiştir. Namaz bu yolu sürekli açık tutar. Namazı olmayanların Miraç yolları kapalı sayılır. O halde Miracı, sadece ‘Miraç Gecesine’ bağlamayıp, tüm hayatımız boyunca ondan istifade etmesini bilmeliyiz. Miraç yollarını açık tutabilmek için Allah'a gereği gibi yakın olmasını bilmeli ve gerekli gayreti göstermeliyiz.”

Program Muzaffer Karavil'in  okuduğu dua ile sona erdi. (İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.