Mısır alımları başladı

Mısır alımları başladı

Toprak Mahsulleri Ofisi Diyarbakır Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada bu yılki Mısır alımlarının başladığı bildirildi.

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü  Diyarbakır Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada 2015 Yılı randevulu olarak yapılacak olan mısır alımlarına başlandığı belirtildi.

Türkiye genelinde hasadın başladığı 2015 ürün yılı için mısır üretiminde bu yıl yaklaşık 6,3 milyon tonluk rekor üretimin bekleniyor.

TMO, geçen yıl 15 Ağustos'ta müdahale alım fiyatını kilo başına 68 kuruş açıklamıştı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2015 üretim sezonunda mısır üretiminin 6.3 milyon ton olacağı tahmin ediliyor. Üretimin yüksek olması nedeniyle fiyatın düşeceği endişesi yaşayan üretici Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) bir an önce alım fiyatını açıklamasını bekliyor

TMO üreticinin fiyat beklentisine henüz olumlu bir yanıt vermezken, 20 Ağustos itibariyle taahhütname karşılığı mısır alımına başladı. Konuyla ilgili TMO’dan yapılan açıklamada 20 Ağustos 2015 itibariyle Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) Belgesi olan üreticilerden rutubet oranı yüzde 14 ve altındaki mısırın taahhütname karşılığı alınacağı belirtildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.