Mısır’daki idamlara İzmir'den sert tepki

Mısır’daki idamlara İzmir'den sert tepki

İzmir'de, STK'lar tarafından düzenlenen basın açıklamasında, Mısır’daki idamlara sert tepki gösterildi.

İzmir Konak Meydanı'nda toplanan İslami STK'lar, Mısır'da gerçekleştirilen idamlara sert tepki gösterdi. Mazlumlarla Dayanışma Platformu tarafından yapılan basın açıklamasında, idamlarda emperyalistlerin rol oynadığına dikkat çekildi.

Basın açıklamasını Özgür Der adına Fazlı İlder okudu. İlder, ‘’İhvan-ı Müslimin’in mevcut laik-seküler sisteme entegre edeceklerini sanan küresel cahiliyeye gereken cevabı, kazandığı seçimin ardından Tahrir Meydanı’nda yaptığı zafer konuşmasında Muhammed Mursi şu sözlerle vermişti; 'Anayasamız Kur'an'dır, önderimiz Resulullah’tır, yolumuz cihad'tır. Allah yolunda ölmek, en büyük gayemizdir. Hepsinin üstünde amacımız Allah rızasıdır.' Mursi, bu ilkelerden taviz vermeyeceğini daha ilk konuşmasında haykırmış oldu ve iktidarda kaldığı süre içinde bu sözlerine sadık kaldı.” dedi.

Açıklamanın devamında İlder, "Bu tavizsiz duruşun sonucunda İhvan’ın sadece Mısır'da değil, bütün Ortadoğu'da başarılı olacağını bilen küresel güçler, her zaman olduğu gibi yerel işbirlikçilerini devreye sokarak senaryonun israil tarafından yazıldığı, yönetmenliğini ABD’nin yaptığı, sponsorluğunu Suudi Arabistan'ın üstlendiği ve katil Sisi’nin başrolde oynadığı 3 Temmuz darbesini gerçekleştirdiler. O günden bu güne Mısır'da Müslümanlara karşı yapılan zulüm devam etmekte ve geçtiğimiz 20 Şubat günü 9 kardeşimiz İdam edilerek şehit edildi." ifadelerini kullandı.

Basın açıklaması, Grup Şüheda'nın marşları ve ezgileriyle devam etti.

Mustazaflar Cemiyeti İzmir Şube Başkanı Muhammed Akgül ve Özgür Der İzmir Şube Başkanı Kemal Songür ise yaptıkları konuşmada idamlara sert tepki gösterdi. Sık sık tekbir ve sloganların atıldığı basın açıklaması yapılan dua ile son buldu. (İLKHA)  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.