Mısır idamlarına Ergani'den tepki

Mısır idamlarına Ergani'den tepki

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde Memur-Sen öncülüğünde yapılan basın açıklamasıyla Mısır'daki idamlar protesto edildi.

DİYARBAKIR - Ergani devlet hastanesinde Memur- Sen tarafından gerçekleşen basın açıklamasına, Sağlık-Sen, Diyanet-Sen, Eğitim Bir-sen, Kardeş-Der, Toç-Bir-Sen Ergani temsilcilikleri ve birçok vatandaş katıldı. Atılan sloganlarla Sisi'ye öfkenin dile getirildiği protesto eyleminde İhvan ve Mursi'ye selam gönderildi.

 

Basın açıklamasını Sağlık Sen temsilcisi Mahmut Karakuş okudu.Halkın yüzde 52’sinin oyunu alan Muhammed Mursi'nin, İsrail, ABD, AB ve körfez diktatörlerinin yer aldığı uluslararası konsorsiyumun desteğiyle gerçekleştirilen darbeyle görevden alınarak cezaevine atıldığını belirten Karakuş, darbenin amacının Siyonist işgalci İsrail’in güvenliğinin sağlanması olduğuna dikkat çekti.
 

 

Darbe yönetimin yaptığı zulümlere değinen Karkuş, "Mısır’ı yangın yerine döndüren, çocuk,  kadın, yaşlı demeden insanı hedef alan vahşet uygulamalarını rutinleştiren Sisi darbesi, sadece Mısır’ı ve Mısırlı kardeşlerimizi değil bütün İslam coğrafyasını ve Müslüman toplumları cezalandırmanın yeni miladı olarak kurgulanmıştır.” dedi.
 

 

Zulme sesiz kalmanın dilsiz şeytanlık olduğunu belirten Karakuş, “Senaryolarını sahneye koyarken Müslüman kanını vazgeçilmez dekor olarak kullanan bu kirli uluslararası şebekeyi durdurma ve İslam coğrafyası üzerinden söküp atmak için beklemek, zulme sesiz kalmaktır. Haksızlıklara, vahşete, çocukların ve kadınlarım katline, özgürlük isteyenler, demokrasi dileyenlere, İslami hassasiyeti bulunanlara, ölüm hediye edilmesine karşı sessiz ve duyarsız kalmak dilsiz şeytanlığı kabul etmektir.” ifadelerine yer verdi.
 

 

Mısır'daki idam kararlarının hükümsüz olduğunu belirten Karakuş, asıl yargılanması gerekenin Sisi olduğunu söyledi.  (Veysi Demirci - İLKHA)

Ergani haberleri

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler