Mısır Ulusal Güçler Birliği 17 Müslümanın idam edilmesini kınadı

Mısır Ulusal Güçler Birliği 17 Müslümanın idam edilmesini kınadı

Mısır darbe rejiminin dün 17 Müslümanı idam ederek insan haklarını açıktan ihlal ettiğini belirten Mısır Ulusal Güçler Birliği, halka yönelik katliamların devam ettiğini ifade etti.

Mısır'da dün 17 Müslüman, kamuoyunda "Kirdase olayları" olarak bilinen dava bahanesiyle idam edildi.

Darbeci Sisi rejimi Ramazan ayında 17 Müslümanı idam etti

Mısır Ulusal Güçler Birliği, 17 Müslümanın idam edilmesini kınadı. Açıklamada, Mısır darbe rejiminin 17 masum insanın idam hükmünü infaz ederek yeni bir katliama imza attığı belirtildi.

İdam edilenlerin adil bir şekilde yargılanmadıklarına dikkat çeken Mısır Ulusal Güçler Birliği, insan haklarının açıktan ihlal edildiğini, Ramazan ayının hürmetinin çiğnendiğini ifade etti.

81 yaşındaki Şeyh Abd al-Rahim de darbeci Sisi rejimi tarafından idam edildi

Açıklamada, "Öyle görünüyor ki Mısır'daki insi şeytanları, mübarek Ramazan ayı bile zulüm dozlarını artırmaktan caydırmadı. Darbeyi meşrulaştırmak, iktidarı ele geçirmek, hak ve özgürlüklere el koymak amacıyla, Mısır halkına yönelik katliamlar yaparak suç işliyor ve sefil bir tarih uyduruyorlar. Bugün, 14 Ağustos 2013'te Kerdasa Karakolu'nda yaşananlara dair yalanları örtmek için yeni infazlar yaparak katliam gerçekleştirdiler. Kerdasa Karakolu saldırısının yaşandığı gün, Sisi'nin soğukkanlılıkla Rabia ve Nahda katliamlarını yaptığı, binlerce genç erkeği ve yaşlıyı, kadını ve çocuğu öldürüp yaraladığı gündü." ifadelerine yer verildi.

İhvan Rehberlik Konseyi Başkan Vekili Mahmud İzzet "terör listesi"ne alındı

"İnfaz edilen kişilere yönelik yapılan suçlamalara gelirsek, bunlara yöneltilen suçlamaların hepsi uydurma ve intikam amaçlı, en temel adalet standartlarından veya meşru müdafaa hakkından uzaktır." denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Biz Mısır Ulusal Güçler Birliği olarak yapılan bu idamların infazını kınıyoruz. İdam ettiklerinin içinde yaşı 80'in üzerinde olan da bulunuyordu. Bu Sisi'nin ayrıştırmayı sürdürmek, Mısır'da isyanı artırmak ve kan lanetini sürdürmek istediğini gösteriyor. Bu idamlar Mısır devletinin tüm kesimlerini birbirine düşürmek amacını taşıyor. Sisi’nin, bu kararı, Mısır'ın Nil Nehri'ndeki haklarından verdiği tavizler nedeniyle varoluşsal tehditle karşı karşıya kaldığı bir dönemde vermesi de manidardır. Bugün haksız bir şekilde idam edilenleri Rableri yolunda şehit sayarken, Mısır halkına ve insanlığa karşı işlenen bu suçları unutmayacağımızı teyit ediyor ve tüm dünyadaki özgürlükçü ve hukukçuların bu rejimi hukuk dışına çıktığı için kınamalarını talep ediyoruz. Demokratik ülke liderlerini de halkını toplu olarak öldüren rejime verdikleri desteği kaldırmaya çağırıyoruz. Mısır halkına da masum insanlara yönelik işlenen bu suçlara sessiz kalmamaları çağrısında bulunuyoruz." 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.