Mısır’da geniş çaplı gösteriler dün gece de devam etti

Mısır’da geniş çaplı gösteriler dün gece de devam etti

Mısır’ın darbeyle göreve gelen sözde cumhurbaşkanı Abdulfettah Es Sisi'ye karşı başlatılan geniş çaplı halk gösterileri ve protestolar dün gece de devam etti.

Süveyş kenti dün akşam çok kalabalık protestolara ev sahipliği yaptı. Darbeci Sisi’ye sloganlarla tepki gösterildi.

Cunta polisi göstericileri dağıtmak maksadıyla göz yaşartıcı gaz kullandı. Protesto meydanına giden caddeler ve sokaklar geçişe kapatıldı.

Mehelle El Kubra, Nece Hemadi ve Bor Said kentlerinde de dün gece kalabalık gösteriler vardı. Halk darbeci Sisi’nin devrilmesini ve ülkede baş gösteren hukuksuzlukların son bulmasını istedi.

Göstericilere saldıran polis, onlarca kişiyi gözaltına aldı.

Bu gösteriler sürerken Mısır’da baş gösteren protestoların fitilini ateşleyen sanatçı Muhammed Ali yeni bir video yayınlayarak halkı cuma günü milyonluk gösterilere çağırdı.

Öte yandan katil Sisi’nin New York’ta kaldığı evinin önüne giden bazı Mısırlı göstericiler "Defol git ey Sisi, hükümetten istifa et ey Sisi" sloganları atarak darbeci Sisi’yi kaçtığı yerde de rahat bırakmadı.

Washington’da ikamet eden Mısır toplulukları, Beyaz Saray'ın önünde protesto düzenleyerek ABD Başkanı Donald Trump’tan Sisi’ye desteğini çekmesini istediler. Göstericiler ayrıca Sisi’nin görevden el çekmesi taleplerini burada da yinelediler.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler