Mısır'da İhvan Karşıtlarıyla İşbirliği Yapıyor!

Mısır'da İhvan Karşıtlarıyla İşbirliği Yapıyor!

Ürdün Kralı Abdullah, Mısır'da Müslüman Kardeşler'i zayıflatmak için ülkenin solcu ve milliyetçi kesimi muhaliflerle işbirliği yapıyor.

Ürdün Kralı İkinci Abdullah, son günlerde ülkenin solcu ve milliyetçi siyasilerlerinin evine konuk olmaya ve onlarla bir dizi görüşmeler yapmaya başlamıştı.

Kral Abdullah'ın görüşmelerinin seküler kesimleri Müslüman Kardeşler'e karşı destekleme hedefine yönelik olduğu kaydedildi. Kral'ın bazı Ürdünlülerin öne sürdüğü gibi 'devlet ve Ihvan ikiliğini' ortadan kaldırmak ve Ihvan'ı zayıflatmak için Mısır'daki Ulusal Kurtuluş Cephesi'ne benzer Müslüman Kardeşler'e karşı yeni bir oluşum kurmak istediği bildirildi.

El Hayat Gazetesi'nin haberine göre, Kral Abdullah tarafından ilk kez medyaya kapalı gerçekleştirilen söz konusu görüşmeler, demokratik süreçte de Kraliyet ailesinin saygınlığı ve  varlığını garanti altına almaya yönelik.

Hükümet resmi sözcüsü Semih el Muayıta tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada fazla bilgi verilmedi sözcü sadece; 'Sokak ile ilişkimizi düzeltme gayreti içindeyiz' demekle yetindi.

Hükümet tarafından son dönemde akarayakıta yapılan zamlar, Ürdün halkının tepkisini çekmiş ve halk sokaklara dökülmüştü. Kral Abdullah Ürdün Dinarı'nın ciddi bir değer kaybetme riskiyle karşı karşıya kaldığını bu nedenle zam yapmak durumunda kaldıklarını açıkladı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.