Mısır'daki darbe ve katliamlar Hollanda'da lanetlendi

Mısır'daki darbe ve katliamlar Hollanda'da lanetlendi

Hollanda'nın Den Haag kentinde faaliyet gösteren Hicret Camii öncülüğünde düzenlenen mitingle Mısır'da meydana gelen askeri darbe ve ardından barışçıl gösteri düzenleyenlere yönelik gerçekleştrilen katliamı lanetlendi.

LAHEY - Hollanda'da Mısır askeri darbesi ve savunmasız müslümanların katledilmesini kınama gösterileri büyüyerek devam ediyor. Den Haag (Lahey) kentinde faaliyet yürüten Hicret Camii tarafından Wijkpark Transvaal meydanında "Mısır Askeri Darbesini Kınama Mitingi" düzenlendi.

 

Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden katılımın gerçekleştiği mitingte farklı uyruklara mensup insanlar atılan sloganlar, taşınan pankartlar ve tekbir eşliğinde R4BİA işaretiyle darbeye karşı olduklarını, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin yanında olduklarını gösterdiler.

 

Miting Veysel Tartık hocanın Kur-an'ı Kerim tilaveti ile başladı.

 

Mısır halkı ile dayanışmaya davet
Türkçe konuşma yapmak için kürsüye gelen Avrupa Alimler Birliği Başkan Yardımcısı Mücahit Haksever, Mısır'da darbe yapan ordunun kadın, çocuk, yaşlı, genç demeden müslümanların katledildiği katliamı anlatarak söze başladı. Katliama seyirci kalan ABD, AB ve Arap ülkelerinin bu insanlık dışı katliama ortak olduğunu söyleyen Haksever, "Başını Amerika kuklası Sisi adlı bir satılmışın çektiği cunta, halkın oylarıyla iktidara gelen Mısır'ın ilk ve tek meşru hükümetini gayri meşru bir darbe ile devirerek meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Müslüman Kardeşler Teşkilatının önde gelen simalarını tutuklayarak, kendi halkını katlederek büyük bir insanlık suçu işlemiştir. İşlenen bu suça karşı vicdan sahibi her insanı, tepki koymaya darbecileri lanetlemeye, mazlum Mısır halkı ile dayanışma içinde olmaya davet ediyoruz" dedi.

 

"İhvan düşerse ümmet düşer"
Avrupa'da ki Müslümanlar olarak Mısır'da ki mazlum Müslümanların ve İhvan'ın yanında olduklarını belirten Haksever, "Mısır'da yaşananlar İslam ümmetine karşı açılan yeni bir cepheden başka birşey değildir. Bu yüzden tüm dünya müslümanlarını bu savaşta hak olan islam cephesinde saf tutmaya davet ediyoruz. Şunu da belirtelim ki, 'İhvan düşerse ümmet düşer, İhvan düşerse ümmet sıkıntıya girer. İhvan kendi adına değil ümmet adına direnmektedir. İhvan bu direnişten zaferle çıkacak olursa bu ümmetin zaferi olacaktır" dedi.

 

Hollandaca ve Arapça yapılan konuşmaların ardından Kürtçe konuşma yapmak için kürsüye gelen Belçika El Gazali Cami imamı Molla Abdurrahman Ortaç, konuşmaya Rabia işaretinin ne anlama geldiğini anlatarak başladı.

 

"Zalim Sisi, zulümde Firavun'u geçti"
Zalim Sisi'nin zulümde Firavun'u geçtiğini söyleyen Ortaç, "Allah'u Teala Bakara süresinde Firavun'dan bahsederken onun erkek çocukları öldürüp kadınları sağ bıraktığından haber veriyor. O Firavun'un torunu olan Sisi, zulümde, küfürde, nifakta atası olan Firavun'u geride bırakmıştır. Çünkü Sisi, sadece erkek çocukları değil kadınları, gençleri, yaşlıları, öldürmek süretiyle atası olan Firavuna adeta rahmet okutmuştur" şeklinde konuştu.

 

İhvan mensuplarının öldürülmesi için fetva verdiler
Hz. Musa'nın Firavun, Haman, Karun ve Belam ile mücadele ettiğini ve tarihin tekerrür ederek aynı olayın yine Mısır'da cereyan ettiğini söyeyen Ortaç, Muhammed Mursi'nin Sisi, avanesi, servet sahipleri araplar ve Ezher şeyhleri ile mücadele içinde olduğunu söyledi.

 

Ezher şeyhlerinin, İhvan mensuplarının öldürülmesi için fetva verdiklerini söyleyen Ortaç, bunların geçmişteki belamlardan bir farklarının olmadığını belirtti.

 

"Şeytani parmağınızı o bölgelerden çekin"
İnsan hakları savunucusu olduklarını iddia eden ABD, AB gibi unsurların bu zülme sessiz kaldıklarını belirten Ortaç, "şayet siz bu zülme engel olmaya çalışsaydınız sizin söylemlerinizin hak olduğunu anlardık. Ama siz bu zülmu gördüğünüz halde sessiz kaldığınıza göre siz yalancısınız ve bu zülme ortaksınız. Mademki ses çıkarmıyorsuz o zaman şeytani parmağınızı o bölgelerden çekin" dedi.

 

Mısır ile ilgili sunulan şiir ve ezgi dinletileri duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Hollandaca atılan slognlara halk büyük bir coşkuyla eşlik etti.

 

Katılımın yoğun olduğu miting Mücahit Haksever Hocanın okuduğu dua ile sona erdi. (Ali Aslan Işık, Abdurrahman Ekinci - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.