Mısırdaki verim Batmanlı çiftçinin yüzünü güldürdü video

Mısırdaki verim Batmanlı çiftçinin yüzünü güldürdü video

Batmanlı çiftçiler, yağışların da etkisiyle mısır rekoltesinin bu yıl yüksek olduğunu söyledi.

Batman’da çiftçileri mısır hasadı sevinci sardı. Bu yıl yağışların etkisiyle mısırdan iyi verim beklediklerini vurgulayan Batmanlı çiftçiler, ekinlerin geçen yıllara göre daha bol olmasının kendilerini sevindirdiğini dile getirdiler.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Batman Ziraat Odası Genel Sekreteri Ebubekir Doğan, bu yıl ekinlerin iyi verim verdiğini belirterek, Batman’da yaklaşık 55-60 bin dekar civarında mısır ekimi yapıldığını söyledi.

Bölgede bir haftadır mısır hasadının başladığını ifade eden Doğan, “Verim iyidir, herhangi bir sıkıntımız yok. Çiftçilerimiz gerçekten iyi bir üretim yapmaktadır. Bu konuda çok iyi bir bilgi ve donanıma sahiptirler. Mısırdaki esas sıkıntımız fiyattır. Bu yüzden çiftçimiz istediği geliri elde edemiyor. Bu yüzden çiftçi sıkıntıya giriyor. Çiftçinin rekabet gücü bu sebeple azalıyor. Çiftçinin, ileriki yıllarda daha iyi bir mısır üretimi yapabilme durumunu ortadan kaldırıyor.” dedi.

Mısır hasadının iyi verim vermesinden dolayı sevinçli olduklarını dile getiren çiftçi Ahmet Arıca, “Mısırdan çok güzel bir verim aldık. Herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Bizler OFİS’ten şikâyetçiyiz, OFİS geç açıldı. Bu yüzden kendimizi tüccarlara kaptırdık ve fiyatlarda çok düşük. Bu konuda mağduriyetimiz çok yüksektir. Halen OFİS açılmamış ve fiyatın ne kadar olduğunu bilemiyoruz. Geçen seneye göre bu seneki verim çok güzeldir. İyi yağış yağdı ve güzel verim aldık.” diye konuştu.

İLKHA



















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler