Misyonerler Kırım'da Yeni Metotlara Başvuruyor

Misyonerler Kırım'da Yeni Metotlara Başvuruyor

Kırım'da türlü hilelerle Müslümanları Hıristiyanlığa çekmeye çalışan misyonerler faaliyetlerini yoğunlaştırmış durumda.

KIRIM - Kırım Müslümanların Manevi İdaresi basın servisi tarafından yapılan açıklamaya göre, Kırım'da Hıristiyan misyonerlik faaliyetleri yapan bazı aktif Hıristiyanlar, yaptıkları sahtekarlıkla Müslümanları Hıristiyanlığa geçirmeye çalışıyor.

 

KMMİ (Kırım Müslümanların Manevi İdaresi) yaptığı açıklamasında şunları kaydetti: "Son zamanlarda içerisinde "Yehova Şahitleri'in de bulunduğu Hıristiyan mezhepleri Kırım'da kendi literatürünü Kırım-Tatar dilinde yayıyorlar. Tüm bu literatür Müslüman ve Doğu stilinde ve özellikle geleneksel Kur'an'ın tasarım stili çerçevesinde yapılıyor. Bu kitaplar arasında çarpık bir şekilde tercüme edilmiş Hıristiyan ve Yahudilerin din kitapları var. Ayrıca, Kırım Tatar dilinde üretilen ses ve video CD'ler ve takvimler dağıtılmaktadır."

 

Bu kitaplar Kırım Tatar diline çevrilirken kavramların anlamları yanıltıcı bir şekilde değiştirilerek yapılmaktadır. Özellikle, Tevrat ve İncil'in şiirleri tercüme edilirken Müslümanlara özgü olan "Sure" kavramları kullanılmıştır. Ayrıca misyonerler çarpıcı bir şekilde en son inen Kutsal Kitap olarak İncil'i tanıtıyorlar. Ve böylece Müslümanların kitabı olan Kur'an'ın son kitap olduğunu reddediyorlar.

 

KMMİ Kırım Müslümanları bu tür dini literatürden sakınılması gerektiğini vurgularken ayrıca, Müslümanlara ait olan Mukaddesl Kitap Kur'an kavramlarının Tevrat ve İncil kullanılmasından dolayı suç duyurusunda bulanacaklarını açıkladılar.
(Riyad Makaev / İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.