Mobil tehdit artıyor

Mobil tehdit artıyor

Mobil tehditlerin günden güne arttığına dikkat çeken teknoloji firmaları, kullanıcıları tedbir almaları konusunda uyarıyor.

HABER MRK - Teknoloji firmalarının yayınladıkları 2013 yılı mobil tehdit ve 2014 öngörüleri konulu rapora göre, günde ortalama olarak 5768 Android malware saldırısı oluyor. Kasım 2013 itibari ile Android cihazlara yönelik malware sayısı 350 bin adedi aşmış durumda.

 

En çok tespit edilen 3 Android malware kötücül yazılım türü ise şöyle:
SMS gönderme: Kurulan kötücül yazılım kullanıcının haberi olmadan belli hizmetler için SMS göndererek faturanın kabarmasını sebep oluyor.


Bilgi çalma: PC'lere bulaşan botnet benzeri uygulamalar mobil cihazlardaki kişiye ve telefona özgü, IMEI numarası, telefon numarası, IP adresi, kurulu yazılımlar, kullanıcının ziyaret ettiği siteler bilgileri saldırganların sunucusuna gönderiyor.


Reklam gösterimi: Ekrandaki bildirim çubuğunda uygulama çalışmasa bile istenmeyen reklamları gösteriyor.


SMS saldırıları toplam saldırıların yüzde 73'ünü, reklam gösterimi yüzde 12’sini  ve bilgi çalma saldırıları ise yüzde 8'ini kapsıyor.

 

Mobil cihazların PC'lere göre daha korumasız olduğuna dikkat çeken uzmanlar, “Birçok kimse masaüstü bilgisayarında antivirüs yazılımı kullanıyorken, çok az kimse mobil telefonlarda antivirüs korumaları kullanmaktadır. Mobil cihazlardan satın alınan uygulamalar için kredi kartı bilgisini her seferde belirtmek gerekmediği için saldırganlar mobil cihazlar üzerinden yüksek ücret talep eden özellikli servislere SMS, MMS ve çağrı göndererek dolandırıcılık yapmaktalar.”uyarısında bulunuyor. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.