Molla Beşir Şimşek: Camilerimizi boş bıraktığımızda, Susa şehitlerini hatırlayalım

Molla Beşir Şimşek: Camilerimizi boş bıraktığımızda, Susa şehitlerini hatırlayalım

​Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı Yolaç Mahallesi'nde (Susa) PKK'nin yaptığı cami katliamında şehid olan 10 cami yareninin şehadetlerinin 30'uncu yıl dönümü münasebetiyle Susa-Der tarafından anma programı düzenlendi.

Silvan'ın Yolaç Mahallesi Susa Şehitliğinde düzenlenen etkinlikte konuşan Molla Beşir Şimşek, İslam tarihi boyunca kafirlerin camileri hedef almasının nedenlerini açıklayarak Müslümanların bu mekanlara sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Bundan 30 yıl önce 10 aziz Müslümanın PKK tarafından şehid edildiğini ve İslam tarihine bakıldığında Susa katliamının ilk olmadığını, dünyanın kuruluşundan beri küfür ve zülmün zihniyetinin her daim bu manzarayı gösterdiğini belirten Şimşek, "Daha önce Kabe'yi yıkmak amacıyla yapılan saldırı ile Halil Ur-Rahman Camii'ne yapılan saldırıyı aynı zihniyetin tezahürü olarak görüyoruz. Cumhuriyet tarihine baktığımızda camiler işgal edilerek ahırlara çevrilmiş, ibadete kapatılmıştı. Buradan anlaşıldığı üzere küfrün zihniyeti aynıdır. Ne kadar zaman geçerse geçsin, hayat ne kadar değişse de küfür değişmez." ifadelerini kullandı.

Şimşek, "Bundan 30 yıl evveline baktığımızda bu kardeşlerimiz Susa Camii'nde şehid edildiler. Küfrün; camileri hedef almasının, her fırsatta mescitlere ve ehline saldırmasının sebebini düşünmeliyiz. Bir toplum, hayatının merkezine camileri yerleştirmişse o halkın boynu bükülmez, izzeti kırılmaz ve Allah'tan başkasına boyun eğmez. Küfür ehli camilerin ibadet, uyanış, diriliş, izzet, kurtuluş yeri olduğunu bildiğinden ve İslam'ı ayakta tuttuğunu anladığından tarih boyunca İslam dinini tek seferde bitirebilmek için Müslümanların merkezine saldırmışlardır." şeklinde konuştu.

"Cami derslerine gitmediğimizde, cemaatle namaz kılmadığımızda Susa şehitlerini hatırlayalım"

Bu cami yarenlerinin camide şehid edilmesinin plan ve programsız gelişen bir hadise olmadığının altını çizen Şimşek, şunları söyledi:

Onlar ibadetlerin yapıldığı, cemaatlerin olduğu, Kur'an derslerinin verildiği, sohbetlerin yapıldığı, camilerin bulunduğu yerlerin kendilerine yar olmayacağını bildiklerinden camilere saldırıyorlardı. 30 yıl önce katliamın yapıldığı Susa'dayız ve buradan o katillere diyoruz ki: Sizler kaybettiniz, azizlerimiz kazandı. Sizler 10 kardeşimizi şehid ettiniz ve o kanların döküldüğü bu topraklar İslam toprakları oldu. Kadını erkeğiyle, çoluk çocuğumuzla beraber İslam düşmanlarına şunu haykırıyoruz: Bu topraklardan bizi çıkarmayı asla başaramayacak ve komünizmi hâkim kılamayacaksınız.
Küfrün hedefi olan camilerin boş bırakılmaması hususunda Müslümanlara çağrıda bulunan Şimşek, "Bu şehid olan kardeşlerimiz Allah'a verdikleri sözü tutarak İslam davası uğruna canlarını feda ettiler. Biz de aynı şekilde sözümüzü tutarak camilerimize sahip çıkalım, terk etmeyelim. Susa şehitleri cami şehidleridir. Bizler de mahallemizde veya sokağımızda gittiğimiz her mescidi Susa Camisi olarak görelim ve camilerimizi boş bırakmayalım. Camilerimizi terk etmemiz veya boş bırakmamız bizlere yakışmaz. Cami derslerine gitmediğimizde, cemaatle namaz kılmadığımızda, sohbetlere katılmadığımızda Susa şehitlerini hatırlayalım." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler