Molla Fesih Memiş: Medreselerimiz ortak çatı altında toplanmalı

Molla Fesih Memiş: Medreselerimiz ortak çatı altında toplanmalı

Diyanet-Sen Mardin Şube Başkan Yardımcısı Fesih Memiş, İslam ülkelerinde faaliyet gösteren medreselerin ortak bir müfredatla aynı çatı altında toplanmaları gerektiğini söyledi.

İTTİHADUL ULEMA tarafından organize edilen "7'nci Âlimler Buluşması"nda konuşan Diyanet-Sen Mardin Şube Başkan Yardımcısı Fesih Memiş, İslam ülkelerinde faaliyet gösteren medreselerin ortak bir müfredatla aynı çatı altında toplanmalarının önemine vurgu yaptı.

Konuşmasına programı düzenledikleri için Âlimler ve Medreseler Birliği Yönetim Kuruluna ve çalışanlarına şükranlarını sunarak başlaya Memiş, "Bu programları çok önemli görüyorum. Çünkü dünyanın birçok yerinden alimler toplanıyor. Bizler hep ihtilaftan dem vuruyor ve ihtilafın bizi geri bıraktığını söylüyoruz. Şayet âlimler bir araya gelse ve birliktelik oluşsa ümmet arasında da birlik oluşur. İnşallah bu da birliktelik için ön adım olur." dedi.

"Efendimiz, 'İki sınıf vardır ki bunlar ıslah olursa bütün toplum ıslah olur, ifsat olursa tüm toplum ifsat olur. Bunlardan biri âlimler diğeri de yöneticilerdir.' buyurmaktadır." diyen Memiş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Âlimlerin burada toplanması ve görüş alışverişinde bulunmaları çok önemli. Ülkemizle birlikte birçok yerde İslami medreseler mevcut. Buraya gelenlerin çoğu da medreselerde müderrislik yapan alimler ya da ilgilenen seydalarımızdır. Dolayısıyla hem burada hem diğer ülkelerde medreselerdeki metod ve yöntemler hakkında görüş alışverişi yapılıyor. İnşallah ileride bu medreselerle ilgili ortak bir metod uygulanır. Gerek ülkemizde gerekse diğer ülkelerde yöneticiler medreselere destek verirlerse daha iyi olur. Şayet herhangi bir destek verilmese dahi medreselerin kendileri ortak bir kurum oluşturabilir. Mezuniyet töreninde verilecek icazet, ülke medreselerinin oluşturacağı kurulla ileride uluslararası diploma mahiyetinde geçerliliği olur. Hatta birçok ülkedeki resmi kurumlar, din görevlisi seçtiklerinde belki bu belgeleri dikkate alırlar." (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.