Molla Mehmet Şenlik: "Bu musibetler bizi tövbe ve istiğfara çağırıyor"

Molla Mehmet Şenlik: "Bu musibetler bizi tövbe ve istiğfara çağırıyor"

​İsra ve Miraç gecesinin önemine vurgu yapan İTTİHAD-UL ULEMA üyesi Molla Mehmet Şenlik, bu gecenin iyi bir şekilde değerlendirilerek tövbe ve istiğfarda bulunulması gerektiğini söyledi.

Her yıl camilerde toplu olarak ihya edilen Miraç Kandili, bu sene Corona virüs salgını dolayısıyla bireysel olarak evlerde idrak edileceğini söyleyen Mehmet Şenlik, yapılacak ibadetler açısından yer ve mekânın önemli olmadığına, önemli olanın bu gecenin kutsiyetinin olduğunu belirtti.

Şenlik, "Bu mübarek gecede müminlerin, her zaman camilere akın ettikleri gibi bu defa böyle bir tercihleri kalmadı. Bütün dünyaya yayılmış salgın nedeniyle herkes kendi evine çekilmiş, özel karantinaya alınmış durumdadır. Bu karantina döneminde insanların camide yapabilecekleri ibadetleri kendi evlerinde de yapabilecekler. Önemli olan bu gecenin kutsiyetidir. İnsanlar toplu halde ibadet yapabilecekleri gibi ferdi olarak da yapabilirler." dedi.

"Allahü Teala, aileyle program yapmamızı bize bu şekilde göstermek istedi"

Bu gecenin evde ihya edilmesi hususunda hikmetlerin olduğuna dikkat çeken Şenlik, "Allah'u Teâlâ, insanların özellikle evde, kendi aileleriyle bir araya gelip program yapmalarını bu şekilde göstermek istedi. Bu vesileyle tıpkı Hazreti Musa'nın kavmine olduğu gibi 'Evlerinizi Kıblegâh edininiz, namazlarınızı evlerinizde kılınız' emrinin bir benzerini yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.  

Herkes kendi evinde Rabbine karşı ellerini açıp niyazda bulunabileceğini, dua ve ibadetlerini yapabileceğini hatırlatan Şenlik, "Özellikle umumi olan musibetten sağ salim kurtulmak için Ümmet-i İslam'a çok çok dua etmemiz gerekir. Dua edelim, Kur'an okuyalım, ağlayalım. Rabbimize tövbe edelim. Bu musibetler bizi tövbeye ve istiğfara çağırıyor." şeklinde konuştu.

"Namazın farz olduğu bu gece bol bol namaz kılalım"

Allah-u Teâlâ'nın, zaman zaman insanların uyanması, kendisine gelmesi, düzelmesi ve tekrardan ona yönelmesi için bu tür musibetleri gönderdiğinin altını çizen Şenlik, "Eğer biz düzelmez ve bu mesajı almaz isek Allah'u Teâlâ, bu musibetin daha ağırını gönderebilir. Nitekim geçmişte birçok kavim bu gibi uyarılarla uyanmış ve düzelmiştir. Uyanmayanlar ise daha ağırı ve en kötüsü ile helak olup gitmişlerdir. Rabbim bizi ibret alanlardan eylesin." diye belirtti.

Şenlik son olarak şunları söyledi:

"Özellikle duaların makbul olduğu, Efendimizin gece yolculuğuna çıktığı ve namazın farz olduğu bu İsra ve Miraç gecesinde bol bol namaz kılalım. Bu vesileyle Müminlerin, bu mübarek gecede yeniden Rabblerine yönelmelerini, tövbe ve istiğfarla, namaz ve Kur'an'la gecelerini ihya etmelerini tavsiye ediyorum. Rabbimden bu gece hürmetine Ümmet-i İslam'ı, içinde bulunduğu girdaplardan, bunalımlardan, savaş ve salgınlardan muhafaza etmesini diliyorum."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.