Molla Muhammed Özer: Gazze'nin durumu gözler önündeyken yılbaşı kutlamak insani değildir

Molla Muhammed Özer: Gazze'nin durumu gözler önündeyken yılbaşı kutlamak insani değildir

İTTİHADUL ULEMA Genel Sekreteri Molla Muhammed Özer, yılbaşı kutlamalarının İslam'da yerinin olmamasıyla beraber Gazze'de soykırım uygulanırken, İslam beldelerinde eğlence tertip edilmesinin insani olmadığına vurgu yaptı.

Yılbaşına sayılı günler kala bazı kentlerde her sene olduğu gibi bu yıl da yılbaşı kutlamaları programları planlanıyor. Yapılması planlanan programlar içerisinde başta alkol ve kumar olmak üzere birçok gayri İslami eğlencelerin yer aldığını belirten İTTİHADUL ULEMA Genel Sekreteri Molla Muhammed Özer, bunun haram boyutu ayetlerle sabit olmasının yanı sıra Gazze'de uygulanan insanlık dramı karşısında insani bir yaklaşım olmadığını hatırlattı.

Önümüzdeki günlerde miladi olarak yıl sonu olduğunu ve yeni bir yıla girileceğini belirten Molla Özer, "Miladi veya hicri yıl bitiminde her insanın kendi nefis muhasebesini yapması, Allah'a ve insanlığa karşı mesuliyetimizin ne kadarını yaptık ve ne kadarını eksik bıraktık sorusunu sorması gerekir. Fakat günümüzde pagan, Hristiyan, dinsizlik kokan kültür ve adetler İslam alemine hâkim olmaya başladı." dedi.

"Müslümanlar, İslam dışı eğlence programlarından uzak durmalı"

"Müslümanlar, 'Yılbaşı geliyor' diye güya Peygamberin doğumunu içki, kumar, konser ve İslam dışı gayri meşru eğlencelerin olduğu bazı programlarla kutluyor." diyerek Kur'an-ı Kerim'de kumar, içki, dikili taşlar, fal okları gibi kumar sayılabileceklerin tümünün haram olduğu ayeti kerime ile sabit olduğuna vurgu yapan Molla Özer, şunları söyledi:

"Toplumda 'Yılbaşı bir şanstır, bir defadan ne olur, kazanırsam onunla sevap işleyeyim' gibi anlayışlar şeytanın sağdan yaklaşmasıdır. Şeytan bu şekilde bizi tuzağa düşürmeye çalışıyor. Ondan dolayı Müslümanların bu tür içkili, kumarlı, İslam dışı eğlence programlarından uzak durmalılar. 'Herkes yapıyor, ben de yapayım' anlayışı İslami bir anlayış değildir."

80 gündür Gazze'de devam eden soykırıma dikkat çeken Özer, Müslümanların kanı akarken, eğlenceler tertip edilmesinin insani bir yaklaşım olmadığının altını çizerek organizatörlere "iptal edin" çağrısında bulundu.

"Kadın ve çocuklar öldürülürken Hristiyan ve Yahudilerle bu geceyi kutlamak insanlığa aykırıdır"

Molla Muhammed Özer

Özer, "Özellikle bu yıl Gazze havada, karadan, denizden bombalanırken, Müslümanlar enkaz altında kalmışken, kadın ve çocuklar öldürülürken, bu katliamları görmezden gelip Hristiyan ve Yahudilerle beraber bu geceyi kutlamak insanlığa aykırıdır. Bazı Hristiyan memleketlerde Gazze'nin bu durumundan dolayı noel kutlamaları müzikli değil, bireysel ayinlerle kutlanıyor iken, eğlencelerin Müslüman şehirlerde yapılması kabul edilebilir bir durum değildir. Kim tertipliyorsa vazgeçmelidir." ifadelerini kullandı.

Belediye ve valiliklere de seslenen Özer, "Biz Müslümanların meşru eğlencelerimizi ötelememiz gerekirken haram, isyan, fuhuş ve her türlü kötülüğün içerisinde olduğu konserlerle kutlamak Müslümana yakışan bir tavır değildir. Bu işin içerisinde varsa belediye ve valilikler, bunu iptal etmesi gerekir. En önemlisi de Müslümanların buna ilgi göstermemesi gerekir." şeklinde konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.