Molla Remzi Uçar: Üç aylarda yapacağımız dualarda Filistin'deki kardeşlerimizi unutmayalım

Mübarek üç ayların fazileti hakkında konuşan İTTİHADUL ULEMA Yönetim Kurulu Üyesi Molla Remzi Uçar, yapılacak dua ve tefekkürlerde Filistin'deki Müslümanların unutulmaması gerektiğini hatırlattı.

Recep, Şaban ve Ramazan ayıyla beraber Kadir Gecesi gibi bazı önemli gün ve geceleri içerisinde barındıran mübarek üç aylar mevsimi yarın başlıyor.

Bu aylarda yapılması gereken dua ve ibadetlerle ilgili konuşan İTTİHADUL ULEMA Yönetim Kurulu Üyesi Molla Remzi Uçar, bu mevsimin fırsat bilinerek dua, tövbe ve tefekkürün yanında bolca Kur'an-ı Kerim okunması ve geçmişteki hataların telafisine yönelik adım atılması gerektiğini söyledi.

52cc4521-3e03-4795-9023-a1e1c67e1c72-jpeg.jpg

Mübarek üç ayların faziletinden bahseden Molla Uçar, "Allah-u Teala'nın mağfiret ayları, tövbe kapılarının açıldığı, cehennem kapılarının kapandığı ve amellerin kat kat olduğu aylar tekrardan bizlere misafir olarak geldi. Bizler bu üç ayları en iyi bir şekilde değerlendirmemiz gerekmektedir. Özellikle bu üç ayı tefekkür içerisinde geçirmeliyiz. Ömrümüzün geçmiş günlerinde yaptığımız eksiklik ve hatalarımızı bu üç aylarda telafi edip yerini doldurmamız gerekir. Varsa hata, günah ve eksiklerimiz; üç ayları fırsat bilerek Allah-u Teala'ya yönelip Ondan bağışlanma talep etmeli, tövbe etmemiz lazım." dedi.

04f16d1f-407c-41d3-96a0-81328a66c82d.jpg

"Hayatımızı tekrardan gözden geçirip bu ayları Kur'an ile inşa etmeliyiz"

Üç ayların, hayır ve sevapların kat kat olduğu aylar olduğunu söyleyen Molla Uçar, "Bu aylarda amellerimizi fazlalaştırmalıyız. Özellikle Kur'an-ı Kerim'in nazil olduğu Ramazan'ı içinde barındıran bu aylarda bolca Kur'an okumak, meali üzerinde tefekkür edip amellerimizin Kur'an'a uyup uymadığı hususunda düşünmemiz lazım. 'Hayatım, ticaretim, evim ve attığım adımlar ne kadar Kur'an ile sünnete uyuyor' diyerek hayatımızı tekrardan gözden geçirip bu ayları Kur'an ile inşa etmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Molla Uçar, "Bu aylarda bolca dua etmeli, Allah-u Teala'ya yalvarıp yakarmalıyız. Nitekim Allah-u Teala 'Bana dua ediniz ki dualarınıza cevap vereyim' diye buyuruyor. Bu aylarda özellikle Filistin'deki kardeşlerimizi unutmamalı, onlar için bol bol dua etmemiz lazım. Her Müslümanın tefekkür ederken 'Gazzeli kardeşlerimiz için neler yapabiliriz, işgal edilmiş o Müslüman topraklarının kurtuluşu için ne yapmamız gerekir' düşüncesinde olması ve bu noktada adım atması elzemdir." konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.