Molla Salih Şimşek: Şeref ve izzet Kur'an-ı Kerim'e sarılmakla mümkündür

Hem dünya hem de ahiret saadetinin ancak Kur'an'ı Kerim'de olduğunu belirten Molla Salih Şimşek, "İzzeti, şerefi, dünya arenasında eski konumumuza yükselmek istiyorsak Kur'an'ı Kerim'e dönmeli, O'na dört elle yeniden sarılmalıyız." dedi.

İlk emri 'Oku' olan bir kitabın müntesipleri olarak, Kur'an'ın indirildiği Ramazan ayında Müslümanların Kur'an'ı Kerim ile aralarındaki buzları eritmesi gerektiğini belirten Şimşek, herkesin Kur'an'ı Kerime yönelmesi gerektiğini söyledi.


Kur'an'ı Kerim'in hem Arapçası hem meali üzerinde yoğunlaşmak gerektiğini ifade eden Şimşek, "Bu Ramazan ayında Kur'an ile alakamızı artırmalıyız ki Rabbimizin bizlere gönderdiği mesajların farkına varabilelim. Kur'an'ı Kerim bizim hem hayat kitabımızdır hem izzet kitabımız hem de imtihan kitabımızdır. Buna rağmen Kur'an ile aramızda maalesef uzun bir mesafe oluşmuş bulunmaktadır." dedi.

download.png

Molla Salih Şimşek

"Kur'an'la barışmalıyız, bu ay bunun için fırsattır"

Kimi Müslümanların hayatları boyunca Kur'an'dan habersiz olduklarını, bu durumun kendilerini ciddi anlamda üzdüğünü vurgulayan Şimşek, şöyle devam etti:

"Bir ömür yaşıyoruz, lakin bu ömrümüzü bitirdiğimizde arkamıza dönüp baktığımızda hayatımızda Kur'an'a dair hiçbir izin olmadığını görüyoruz. O imtihan kitabımızın bizim amel defterimizde, hayatımızda ve zihin dünyamızın neredeyse hiçbir yerinde olmadığını üzülerek görüyoruz. Dolayısıyla Kur'an'a yeniden dönmeliyiz, Kur'an'la barışmalıyız ve bu ayı bunun için fırsat olarak bilmeliyiz. Çünkü Kur'an'ın indiği ve okunduğu yere rahmet, bereket, izzet, şeref ve değer yağar."

"Ümmet Kur'an'dan uzaklaştığı için bugün acı çekiyor"

Kur'an'ı Kerimin insanlara gönderildiğini anımsatan Şimşek, "Bir alimin dediği gibi Kur'an'ı Kerim Kadir gecesinde indiği için günlerin en hayırlısı ve bin aydan değerli oldu. Bu ümmetin üzerine indi ve bu ümmet bütün ümmetlerin en hayırlısı oldu. Peygamber Efendimize indi ve Peygamberimiz bütün insanların en değerlisi oldu. Ramazan ayında indi, Ramazan ayı ayların en şereflisi ve değerlisi oldu. Dolayısıyla Kur'an'a bu gözle bakmak lazım. Bu ümmet Kur'an'ı Kerim'e sarıldığı, hayatının merkezine aldığı süreçlerde izzet, şeref bulmuş ve dünyaya hükmetmiştir. Kur'an'ı Kerim ile arasına mesafe koyup uzaklaştığı süreçte ise bugün çok acı şekilde yaşıyoruz. Ümmet bugün izzetini kaybetmiş ve zillet her taraftan bizleri kuşatmıştır." ifadelerini kullandı.

"İzzet ve şeref istiyorsak Kur'an'ı Kerime sarılmalıyız"

Müslümanların Kur'an'a yeniden dönmeye mecbur olduklarını belirten Şimşek, şunları söyledi:

"İzzeti, şerefi, dünya arenasında eski konumumuza yükselmek istiyorsak Kur'an'ı Kerime dönmeli ve dört elle yeniden sarılmalıyız. Allah Teâlâ Kur'an'ı Kerim'de bizlere 6 bin küsur mesajı var. Bir gün olsun Kur'an'ı Kerim'i açmadan ömrümüzü tüketiyoruz. Bu bizim için büyük bir hüsran ve ziyandır. Bu ziyandan çıkmak adına hem dünyamız hem de özellikle ahiretimiz için Allah'tan bizlere gelen bu mesajları merak ederek bizlere ne söylendiğini, ne anlatılmak istendiğini, ne gibi tavsiyelerde bulunduğunu, neyi emrettiğini ve neyi yasakladığını merak etmek ve öğrenmek durumundayız." (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.