Molla Şenlik: Ramazan ayının tümünü ihya eden Kadir Gecesi'ne tevafuk etmiştir

Molla Şenlik: Ramazan ayının tümünü ihya eden Kadir Gecesi'ne tevafuk etmiştir

​Ramazan ayının son 10 gününe girerken alimler bu günlerde ihya edilecek olan itikaf sünneti ve yine son 10 gün içerisindeki tekli gecelerde var olan Kadir Gecesi hakkında tavsiyelerde bulunuyor.

İtikaf sünneti ve Kadir Gecesi hakkında konuşan yazar ve İTTİHADUL ULEMA Üyesi Molla Mehmet Şenlik, bu gün ve gecelerin büyük bir önem taşıdığına dikkat çekti.

Oruç sayesinde insanların günahlardan daha fazla sakındığına işaret eden Şenlik, Ramazan ayının son 10 gününde takvanın ve ibadetlerin daha fazla yoğunlaştırılması gerektiğini kaydetti.

Son 10 günde itikafa girilmesi yönünde hadislerin olduğunu hatırlatan Şenlik,  "İtikaf, Allah için ibadete çekilmektir. Kişi hem oruç tutuyor hem de itikaf adına gerek kalbine ve gerekse tüm bedenine oruç tutturuyor. Nasıl ki kişi oruçlu iken kendini yeme-içmeden alıkoyuyorsa itikafa girmekle de insanlar arasına karışmaktan, haşir-neşir olmaktan bir kenara çekiliyor ve tefekkür ediyor." ifadelerini kullandı.

Şenlik, Hazreti Muhammed'in, itikafa girerken ramazanın diğer aylarına göre daha fazla Kur'an-ı Kerim okuduğunu vurgulayarak Müslümanların da bunu örnek alması gerektiğini ifade etti.

Şenlik, Ramazan ayı gibi Kadir Gecesi'nin de faziletlerinin olduğunu ve bu gecede Kur'an-ı Kerim'in nazil olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

Ramazan'ın da Kadir Gecesi'nin de değeri izafidir. Yani Kur'an'dan dolayıdır. Onun için Müslümanların Kur'an'ı okuyup iyi anlamaları lazım. Bu zamanı da iyi değerlendirmemiz, özellikle Kadir Gecesi'ni ihya edebilmemiz lazım. Tabi ki bu gece sabit değil, tahminidir.

Hazreti Muhammed'in, "Kadir Gecesi’ni Ramazan’ın son on günü içinde arayınız!" ve "Kadir Gecesi’ni Ramazan’ın son on günündeki tek gecelerde arayın!" hadis-i şeriflerine atıfta bulunan Şenlik, tekli geceler içerisinde alimlerin, 27'nci gecenin Kadir gecesi olduğu tahmininde bulunduğunu hatırlattı.

"Kadir Gecesi'ni Ramazan'ın tümünde aramamız gerekir"

Şenlik " Kadir Gecesi'nde Cebrail Aleyhisselam tüm meleklerle yeryüzüne iniyor. Böyle bir selamet gecesinde ehl-i hal olanlar bir ahengin, hareketliliğin, heyecanın olduğunu hissediyorlar. Kimileri de o gecede bazı keşiflere vakıf olabilirler. Bunu da Allah kime lütfettiyse ancak o görür. Bu tür alametler o gece göründüğünden alimler Kadir Gecesi'nin o gün olduğunu tahmin etmişlerdir. Ama Kadir Gecesi'nin o günlerde dönüşüm içerisinde olma ihtimaline karşı Ramazan'ın tümünde aramamız gerekir. Kişi Ramazan'ın tümünü ihya ediyorsa o geceye de tevafuk etmiştir demektir. Nihayetinde o gece bin aydan daha hayırlıdır." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.