Molla Yalçın: Allah Peygamber Efendimizi Mescid-i Aksa'dan miraca yükseltmeyle oraya ayrı bir değer vermiştir

Molla Yalçın: Allah Peygamber Efendimizi Mescid-i Aksa'dan miraca yükseltmeyle oraya ayrı bir değer vermiştir

Miraç Kandili münasebetiyle Mescid-i Aksa'nın önemine değinen İTTİHADUL ULEMA Yönetim Kurulu Üyesi Molla Abdulkuddüs Yalçın, gelinen süreçte Müslümanım diyen herkesin Kudüs davasına sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Konuşmasına Kur'an-ı Kerim'de "Kulunu bir gece, Mescid-i Haram'dan kendisine bazı ayetlerimizi göstermek için, etrafını mübarek kıldığımız Mescid-i Aksa’ya götüren Allah celle celâluhu, her türlü noksan sıfatlardan münezzehtir. Şüphesiz O, her şeyi hakkıyla bilen, hakkıyla görendir." ayeti kerimesiyle başlayan İTTİHADUL ULEMA Yönetim Kurulu Üyesi Molla Abdulkuddüs Yalçın, bu ayette Peygamber Aleyhisselatu vesselamın Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya götürüldüğünü ve burada Allah'ın Mescid-i Haram ile Mescid-i Aksa arasında bir bağ kurduğunu gösterdiğine vurgu yaptı.

c9dceabd-ee46-45ec-8194-6982d75629e2-jpeg.jpg

Molla Yalçın, "İşte bu ifadelerde de büyük hikmetler vardır. Bu ifadelerden yine öğreniyoruz ki Mescid-i Aksa'nın etrafının tümü mübarektir. Allah bu topraklara hem maddi hem de manevi bir bereket katmıştır. Onun için Mescid-i Haram gibi Mescid-i Aksa'da önemlidir ve her ikisi de kıblegahtır." dedi.

"Müslümanım diyen herkes gerektiğinde Mescid-i Aksa için ruhuyla ve bedeniyle kendini feda edebilmelidir"

"Mescid-i Aksa ilk kıblegahımızdır ve Peygamber Efendimiz oraya dönerek namaz kılmıştır" ifadeleriyle konuşmasını sürdüren Molla Ylçın, "Mescid-i Haram ise bugün olduğu gibi kıyamete kadar kıblemiz olacaktır. İşte Allah-u Teala bizlere her iki kıblegahta bizlere işaretler gösteriyor, toprakları bereketlidir, mukaddestir ve Müslümanlar için her ikisi de değerlidir. Bunların yanında Allah-u Teala Peygamber Efendimiz'i Mescid-i Haram'dan da miraca yükseltebilir iken Mescid-i Aksa'da miraca çıkartmıştır. Bu durumda da Mescid-i Aksa'ya ayrı bir değer verilmiş, mukaddes kılınmıştır." diye belirtti.

Müslümanlar açısından Mescid-i Aksa'ya gösterilmesi gereken öneme de değinen Molla Yalçın, "Her kim Müslümanım deyip Hazreti Muhammed'in Peygamber olduğuna iman eden herkes, Mescid-i Aksa'yı her yönüyle mukaddes bilmeli, gerektiğinde ruhuyla ve bedeniyle kendini feda edebilmelidir. Ondan dolayı tüm Müslümanların Mescid-i Aksa'ya sahip çıkmalı. Herhangi bir gevşeklik gösterilmesi o kişinin imanında eksiklik, kalbinde manevi bir hastalık olduğunu gösterir. Bugün Müslümanların her zamankinden daha fazla Mescid-i Aksa'yı sahiplenmeleri; malıyla, canıyla, kalemiyle ve elindeki tüm imkanlarıyla destek olmaları gerekir. Nitekim bugün ismi devlet olsa da biz Müslümanların nazarında dünya müstekbirlerinin gücünü arkasına alarak orada bulunan bir çete, Filistin'de mazlumlara zulmediyor." ifadelerini kullandı.

"Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu ümmetin kurtuluşu, mağlubiyeti ümmetin mağlubiyetidir"

Mescid-i Aksa üzerinden planlanan kirli oyuınlara dikkat çeken Yalçın, şunları söyledi:

"Hakikaten bugün Yahudilerin Mescid-i Aksa üzerinde planları var. Bu planın asıl olanı Müslümanların gözleri önünde Mescid-i Aksa'yı yıkmak ve o topraklarda yönetimlerini hakim kılmaktır. Bu hedeflerine ulaşmak için de bugün oradaki Müslümanlara zulmediliyor. Çoluk-çocuk, genç-yaşlı, kadın-erkek demeden, hayvanlarda dahil olmak üzere tüm canlıları katlediyorlar. Mescid-i Aksa'nın onların elleriyle yıkılması tüm ümmetin mağlup edilmesi anlamına gelir. Bu mesuliyet özellikle yöneticiler açısından sivillere nispeten daha fazladır. Çünkü ellerinde imkan ve güç vardır."

Yalçın, "İnşallah yarın isra ve miraç olayının sene-i devriyesidir. Tüm Müslümanları ellerindeki imkanları seferber etmelerini, camilere doluşarak Mescid-i Aksa'nın ve ümmetin kurtuluşu için duada bulunmalarını, camiye gidemeyenlerin ise evlerinde niyazda bulunmalarını diliyoruz. İnşallah Allah dualarımızı kabul edecektir. Biz inanıyoruz ki Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu ümmetin kurtuluşu, mağlubiyeti ümmetin mağlubiyetidir. Allah ümmete zafer, Mescid-i Aksa'ya da kurtuluş nasip etsin. Allah, oradaki kardeşlerimizi bir an önce bu mazlumiyetten kurtarsın. Zalimleri helak etsin." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.