Moro İslami Kurtuluş Cephesi siyasi partisini kuruyor

Moro İslami Kurtuluş Cephesi siyasi partisini kuruyor

Moro İslami Kurtuluş Cephesi, siyasi partiye dönüşmek için adım attı ve Birleşik Bangsamoro Adalet Partisi'nin kurdu

Filipinler hükümeti ile barış anlaşması imzalayan Moro İslami Kurtuluş Cephesi (MILF), siyasi partiye dönüşmek için adım attı. MILF, geçtiğimiz günlerde aldığı bir kararla, Birleşik Bangsamoro Adalet Partisi'ni (UBJP) kurduklarını duyurdu.

Bir siyasi parti olan UBJP'yi kuran MILF, 2016 yılında yapılacak ve Moro'daki özerk bölgeyi yönetecek yönetimin belirleneceği seçimlere katılmayı planlıyor. Filipinler'deki merkezi seçim komisyonu (Comelec) UBJP'ye seçimlerde aday göstermesi için resmi izin verdi. 

Geçtiğimiz hafta çarşamba günü binlerce MILF üyesi Moro'nun Darapanan Kampı'nda bir araya gelerek UBJP'nin kuruluşunu ilan etti. 

UBJP Genel Sekreteri Sami el Mensur, partinin kuruluşuyla ilgili yaptığı açıklamada, toplanan binlerce gönüllünün bundan sonra toplum temelli parti blokları oluşturacaklarını ve halka partinin barış ve kalkınma hedeflerini anlatacaklarını kaydetti. 

Mensur, "Bu MILF'in, silahlı bir devrim grubundan siyasi partiye dönüşmesinin ilk adımıdır. Yeni kurulan yapı, anavatanın her yerinde gelişme ve barışın sağlanması için siyaset ve yönetim alanında çabalarını sürdürecektir." dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.