Moro'da Müslümanların barış sevinci

Moro'da Müslümanların barış sevinci

Filipinler hükümeti ile Moro Müslümanları 40 yıldır devam eden savaşın ardından barış anlaşması imzalandı. Barış haberi, Moro Müslümanları arasında sevinçle karşılandı

Filipinler'de Moro İslami Kurtuluş Cephesi (MİKC) ile hükümet arasında imzalanan barış anlaşması, Müslümanlar arasında büyük bir memnuniyetle karşılandı. 

Morolu Müslümanlar, 40 yıllık savaşın ardından gelen barışı kutlamak için sokaklara döküldü. MİKC ile Filipinler hükümeti arasında 13 yıldan bu yana devam eden müzakerelerin sonucunda dün, 40 yıllık savaşı bitiren imzalar atıldı. 

Taraflar arasında imzalanan barış anlaşmasıyla birlikte, Müslümanların yoğunlukla yaşadığı Mindanao kenti ve çevresinde bulunan bölgede, Bangsamoro adıyla özerk bir yönetim kurulmuş oldu. Kurulan özerk yönetim, 2016 yılına kadar görevde kalacak. Ardında yapılacak seçimlerde, Müslümanlar kendi yöneticilerini ilk defa seçmiş olacak.

Anlaşmanın imzalanmasıyla birlikte, Morolu Müslümanlar, "Merhaba Ya Bangsamoro Hükümeti, Welcome Bangsamoro Government" yazılı pankartlarla birlikte sokaklara akın ettiler. 40 yıldan bu yana kurtuluş mücadelesi veren Morolu Müslümanlar, barış ortamına alışmaya çalışıyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.