Motosiklet sürücülerine kask dağıtıldı

Motosiklet sürücülerine kask dağıtıldı

​Adıyaman Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, motosiklet sürücülerine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen "Kaskınla Yol Ver Hayata" projesi kapsamında motosiklet sür

Vali Mahmut Çuhadar, trafik ekiplerince durdurulan ve kaskı olmayan motosiklet sürücülerine kask dağıtımı yaparken, kaskın faydaları ile ilgili de bilgilendirici broşürler verdi.

Motosiklet sürücülerinde kask takma bilincinin oluşturulması amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından ülke genelinde başlatılan ve bu kapsamda Adıyaman’da da uygulanan “Kaskınla Yol Ver Hayata" projesinin hayata geçirildiğini kaydeden Vali Çuhadar, "Valiliğimiz koordinesinde ilimiz Emniyet Müdürlüğü tarafından uygulanan "Kaskımı Takarım Yoluma Bakarım" kampanyaları kapsamında ilimizde motosiklet sürücülerinde kask takma bilinci oluşturmak için kask dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Güvenli bir sürüş için motosiklet sürücülerinin kaskları ile trafiğe çıkmaları hayati önem taşıyor. Dünya üzerinde yapılan çalışmalarda kask takan sürücülerin yapmış olduğu kazalarda yaralanmaların yüzde 40’ı, ölümlü kazalarında yüzde 70 oranında azalttığı istatistiki bilgilerde görülüyor. Bundan dolayı sürücülerimize kasklarını takmalarını özellikle hayati olduğunu belirterek bu konuda ricada bulunuyorum. Kendilerinin, çocuklarının, ailelerinin sağlığı ve selameti için kasklarını takarak trafiğe çıkmalarının hayati olduğunu bilerek davranmaları gerekiyor. Bizlerde bu konuda bir farkındalık oluşturmak amacıyla bugün bu projeyi icra ettik. Dağıttığımız kaskların hayırlı olmasını temenni ediyor, motosiklet sürücülerimize kazasız ve belasız günler diliyorum." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.