MR ve tomografi tekrarına sınırlama

MR ve tomografi tekrarına sınırlama

Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Şahin Aydın, Türkiye'de bir yıllık MR ve tomografi maliyetinin 1,7 milyar olduğuna işaret ederek, "MR ve tomografi tekrarına sınırlama getirildiğini" söyledi.

MR ve tomografinin devlete maliyeti 1,7 milyar liraya ulaştı. Bunun üzerine Sağlık Bakanlığı hastaların tüm tetkiklerine e-Nabız üzerinden hem hastaların hem de hekimlerin erişimini sağladı.

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan yeni genelgeyle, artık acil durumlar hariç hastanın mevcut tetkikleri sorgulanmadan yeni tetkik istenemeyecek. Mükerrer tetkik sorgulanmadan istenen tetkiklerin geri ödemesi yapılmayacak.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Şahin Aydın, MR ve tomografi tekrarlarına sınırlama getiren sisteme ilişkin olarak değerlendirmede bulundu. Aydın, "Son bir ay içinde yaptığımız analizde hekimlerin tetkik istemi yaptıktan sonra tekrar istem yapma oranlarının yüzde 65 oranında azaldığını gördük. Yani sistemle yüzde 6-7 oranında tüm çekimlerde bir tasarruf sağlanacağını öngörüyoruz." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.