MSB: Ermenistan işgal ettiği Azerbaycan topraklarını terk etmelidir

MSB: Ermenistan işgal ettiği Azerbaycan topraklarını terk etmelidir

Millî Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırılarını durdurup işgal ettiği toprakları terk etmesi gerektiği belirtildi.

Millî Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Uluslararası hukukun açık ihlali olan ve sivil kayıplara yol açan Ermeni saldırısını şiddetle kınıyoruz. Ermenistan derhal saldırılarını durdurmalı, yurt dışından getirdiği paralı askerleri, teröristleri geri göndermeli ve işgal ettiği Azerbaycan topraklarını derhal terk etmelidir" denildi.

"Çocuk, kadın, yaşlı demeden Hocalı'da katliam yapan Ermenistan 30 yıl önce nasılsa bugün de bölgede barış ve huzurun tesisine engel olduğu" belirtilen açıklamada, "Ermenistan'ın kendi kendisine karşı Türk uçakları ile İHA/SİHA'ların kullanıldığına dair hiçbir kanıta dayanmayan mesnetsiz iddiaları, gerçeği yansıtmamaktadır. Nitekim; bu iddialar, kendi destekçileri hariç kimse tarafından ciddiye alınmamıştır. Bunun yanında; Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, kendi başına zaferi elde edebilecek imkân ve kabiliyete, işgal altındaki öz topraklarını kurtaracak azim ve kararlılığa sahip olduğunu geçtiğimiz günlerde tüm dünyaya göstermiştir. Tüm imkânlarımızla halkını ve toprak bütünlüğünü korumak için meşru müdafaa hakkını kullanan, kendi öz topraklarını geri kazanma mücadelesi veren Azerbaycan Türkü kardeşlerimizin bundan önce olduğu gibi bundan sonra da yanında olacağımızı bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Ermenistan'ın saldırılarında şehit olan Azerbaycan Türkü kardeşlerimize Allah'tan rahmet, tüm Azerbaycan halkına başsağlığı dileriz" ifadelerine yer verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler