MTÜ'de "Gençlik, Şuur, Özgüven ve İletişim" konulu Konferans düzenlendi

MTÜ'de "Gençlik, Şuur, Özgüven ve İletişim" konulu Konferans düzenlendi

"Kariyer ve Marka Sohbetleri" kapsamında Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nde (MTÜ) gerçekleştirilen konferansa, Rektör Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, belediye başkan vekilleri, akademik ve idari personeller ile öğrenciler katıldı.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) ve İl Emniyet Müdürlüğü'nün, Battalgazi yerleşkesindeki konferans salonunda "Kariyer ve Marka Sohbetleri" kapsamında ortaklaşa gerçekleştirilen "Gençlik, Şuur, Özgüven ve İletişim" konulu konferans düzenlendi.

Konferansa konuşmacı olarak Emniyet Başmüfettişi ve 1. Sınıf Emniyet Müdürü Ahmet Sula katıldı.

Burada konuşan Başmüfettiş Sula, çocukların yarış atı gibi yarıştırıldığını, hayal güçlerinin öldürüldüğünü, makine-robot gibi sadece dünya ve kariyer için yetiştirildiğinden dolayı insanları kaybettikleri mesajını verdi.

Ademoğlunun en önemli yolculuğunun dışarıya, uzaya, marsa bilmem neye değil kendi içine yolculuk olmasına dikkat çeken Sula, irfan yoksunu nice doktorların organ mafyası, nice komutan ve müdürlerin de fuhuş mafyasına dönüştüğünü ifade etti.

Programda konuşan Rektör Prof. Dr. Aysun Karabulut ise, Akademik ve araştırma faaliyetlerinin yanında kültürel, sosyal ve toplumsal konulara da duyarlı olan bir üniversite olduklarını, Bilimsel çalışmaları yürütürken toplumsal ve sosyal gelişmelere duyarsız kalamayacaklarını belirtti.

Çok sayıda bilimsel, kültürel ve sosyal panel ve etkinliklere de ev sahipliği yaptıklarını belirten Karabulut, "4 duvarı olmayan açık ve 8 ilçede meslek yüksekokulu bulunan bir şehir üniversitesiyiz. Mühendislik ve Doğa Bilimleri, İşletme ve Yönetim Bilimleri ile Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültelerine önümüzdeki eğitim yılına öğrenci alma hazırlık çalışmamızı tamamlamak üzereyiz. Eylül ayında bu 3 fakültemize öğrencilerimiz gelecekler. Yeşilyurt Meslek Yüksekokulumuz da yine önümüzdeki eğitim yılında kendi binasında faaliyet gösterecektir." ifadelerini kullandı.

"Artık yaşam boyu süren öğrenim söz konusudur"

Karabulut, "Artık yaşam boyu süren öğrenim söz konusudur. Gençlerimizi sadece mesleğin ilk aşaması için hazırlamamız artık yeterli değildir. Yeni teknolojiler, yaşamımızı hiç durmadan değiştirmektedir. Uluslararası değişiklikler günlük yaşamımızı doğrudan etkiliyor.  O nedenle yerel değerlerden kopmayan, ama evrensel değerleri de iyi bilen ve takip eden bir gençlik yetiştirmemiz kaçınılmazdır. Öğrencilerimiz için yaptığımız her çalışma bizlere ışık tutacak. Bizler bugün gösterdiğimiz çaba ve gayretin yarına yansımasını gözlemleyeceğiz. Bizler aynı zamanda üretmek zorundayız. Yaptığımız çalışma eğer toplumda faydaya dönüşüyorsa ve topluma faydası varsa o zaman gerçek bir üniversite olursunuz" şeklinde konuştu.

"Çocukların hayal gücünü öldürüyoruz"

Bilgilendirme amaçlı video gösterimi de sunan Emniyet Başmüfettişi Ahmet Sula, "Eğer insan, mutlu olup insanlara bir faydam olsun' diye yaşarsa ki, insanların en hayırlısı ona faydalı olandır, o adamın yaşamı da ölümü de anlamlı olur. 'Kızım 80 almışsın, bir dahakine 90 bekliyorum, oğlum 40 tane soru çözmüşsün, o adam 80 tane çözmüş, 200 tane çözmüş.' Yarış atı gibi. Ondan sonra bu çocukların hayal güçlerini öldürüyoruz, makine-robot gibi, sadece dünya ve kariyer. Çocuğumuzu, insanımızı kaybediyoruz." dedi.

"İrfan kişinin kendisini bilmesidir"

15 Temmuz hain darbe girişimi ile ilgili de konuşan Sula, "İrfan kişinin kendisini bilmesidir. İlmi terazinin bir kefesine, irfanı diğer kefesine koymuşlar, irfan ağır gelmiş. Kendini bilmeyen nice doktorların organ mafyasında olduğunu, nice komutan ve müdürlerin fuhuş mafyasında olduğunu. Niye? Çünkü, ilim, rüzgâr, statü vardı, ama irfan yoktu." diye konuştu.

"Büyük düşünün ve Allah'tan isteyin, ama çalışın"

Gençlerin yaşadıkları toprakların kutluluğunu ve ait oldukları kadim medeniyeti bilmelerini ve unutmamalarını isteyen Sula, konuşmasında şu mesajlara da yer verdi:

Kendimize değil de bir gün gözümüzün bebeğine, gözümüzün bebeği ile bakmayı öğütlerim. Ben, onu yaptım. Başta kendime şu soruyu sordum, dedim ki; 'Kimsin oğul, ne arıyorsun şu alemde?' Aynı şekilde 'Kimsin kızım, ne arıyorsun bu alemde?' Bir soru ile başladı iç yolculuğum. Gördüm ki ademoğlunun en önemli yolculuğu dışarıya, uzaya, marsa bilmem neye değil, kendi içine yolculukmuş. En yakını kendisine en uzak kıldık biz. İnanmış, çileli, kutlu toprakların kadim bir medeniyetin evlatlarısınız, büyük düşünün ve Allah'tan isteyin, ama çalışın.

Battalgazi yerleşkesindeki konferans salonunda gerçekleşen etkinliğe Rektör Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, belediye başkan vekilleri, akademik ve idari personeller ile öğrenciler katıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler