Mübarek üç ayları nasıl geçirmeliyiz?

Mübarek üç ayları nasıl geçirmeliyiz?

Mersin Tarsus Müftülüğü Cezaevi Vaizi İshak Delibaş, yarın başlayacak mübarek üç ayların fazileti, nasıl değerlendirmemiz gerektiği ve üç aylarda bulunan kandilleri nasıl geçirmemiz gerektiğini anlattı.

Mübarek üç ayların faziletlerinden bahseden Tarsus Müftülüğü Cezaevi Vaizi İshak Delibaş "Üç aylar, İslam ümmetinin nezdinde kıymeti harbiyesi yüksek, manevi atmosferi fevkalâde olan aylar zümresindedir." diyerek "Bunları değerli kılan unsur, Peygamber efendimizin (Sallallahu aleyhi ve sellem) bu aylara verdiği kıymetten kaynaklanıyor. Milletimiz de bu aylara Peygamberimizden (Sallallahu aleyhi ve sellem) aldığı örnekle ehemmiyet ve kıymet vermeye devam etmiştir." ifadesini kullandı.

Cezaevi Vaizi İshak Delibaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Peygamber efendimiz (Sallallahu aleyhi ve sellem) üç aylarla alakalı 'Allah'ım! Recep'i Şerifi ve Şaban'ı Şerif'i bizim için mübarek kıl. Ramazan ayına da bizi ulaştır.' diye dua etmiştir. Peygamberimiz (Sallallahu aleyhi ve sellem) bu aylara vurgu yapmışsa burada bizim bildiğimiz ve bilmediğimiz hikmetleri mutlaka vardır.

Bu anlamda biz millet olarak Peygamber Efendimizden (Sallallahu aleyhi ve sellem) bu yana üç ayların içerisinde bulunan manevi atmosfere ciddi anlamda sarılırız. Orayı kurtuluş kapısı olarak telakki ederiz. Mübarek üç aylar diğer aylardan yapmadığımız kadar ibadet yaptığımız aylardandır.

Biz Recep ayında kendimizi manevi anlamda ibadetleri yoğunlaştırıp Şaban'da ibadetleri biraz daha arttırırken aslında bu tempo Ramazan-ı Şerife hazırlıktır.

Ramazan-ı şerif; başlı başına ibadet, rahmet ve merhamet mevsimidir. Ramazan'ın başından sonuna kadar sağlığı yerinde olanlar oruç tutuyor. Bununla beraber Ramazanda diğer aylarda olmadığı kadar Kur-anı Kerim okuyoruz.

Recep ve Şaban ayını da mümkün olduğu kadar Ramazana hazırlanma anlamında mümkünse oruç tutarak ve Kuran okuyarak kendimizi manevi atmosfere hazırlamalıyız.

Mübarek üç aylar içerisinde bulunan mübarek gün ve gecelere de değinenDelibaş,"Mevlit Kandili dediğimiz peygamberimizin (Sallallahu aleyhi ve sellem) doğum gecesi, Regaip Kandili, Miraç Kandili, Berat Kandili ve Kadir gecesi. Bu mübarek gecelerde varsa kaza namazlarımızı kılmalı ve Kur'an-ı Kerim okumalıyız. Cenabı Hakkı (Celle Celâluhu) tesbih etmek yapacağımız ibadetler arasındadır." ifadelerini kullandı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.