“Mücadelenin adı hak ve batıl savaşıdır”

“Mücadelenin adı hak ve batıl savaşıdır”

"Dünya Kudüs Günü" dolayısıyla Siverek’teki İslami sivil toplum kuruluşları tarafındandüzenlenen basın açıklamasında,Kudüs’te verilen mücadelenin ‘Hak ve batıl savaşı’ olduğuna dikkat çekildi.

Ramazan ayının son cumasının "Dünya Kudüs Günü" olarak kutlanması münasebetiyle Siverek’teki İslami sivil toplum kuruluşları tarafından kitlesel basın açıklaması düzenlendi.

Siverek Merkez Ulu Camiinde kılınan cuma namazının ardından basın açıklamasını grup adına Mavi Marmara gazisi Cevdet Ökenek okudu.

Dünya Kudüs Günü’nün İslam âlemindeki dağınıklık ve bölünmüşlüğü sona erdirmesine vesile olması temennisi ile başlanan açıklamada, “Dünya Kudüs Günü'nün ilan edilmesi, sınırları emperyalist güçlerce cetvelle çizilen İslam coğrafyasının dar ve kısır, ulusal bakış açısından ümmetçi anlayışa tekâmül etme çabasını oluşturmaktadır. Utanç ve ihanet antlaşması Olan Camp David’i fiilen sona erdiren bu hayırlı girişim, yeryüzünde ‘Vahdet’ ortak noktasında bir araya gelmek isteyen bütün ehl-i kıble ve bütün Müslümanlarca sahiplenilmelidir." denildi.

“Kudüs'ün özgürlüğünü savunmanın topyekûn İslam ümmetinin özgürlüğünü savunmakla eşdeğer olduğu bilinmelidir”

Kur’an’ı Kerim’de Kudüs vurgusunun yapıldığını belirten Ökenek, “Kur'an-ı Azimüşşan'da Kudüs için yapılan vurgular, Kudüs'ün biz Müslümanlar için ilahi bir emanet olduğunun açık bir göstergesidir. Bugün İslam âleminin dört bir yanında, Irak'tan Suriye'ye ve Arakan'a, Somali'den Doğu Türkistan'a, Mısır'dan Yemen'e ve Sudan'a yaşanan çatışma ve kaotik ortamların hiçbiri, Siyonist işgalciden bağımsız değildir. Bu anlamda Kudüs'e sahip çıkmak ümmete sahip çıkmak olarak anlaşılması gerekirken, Kudüs'ün özgürlüğünü savunmanın topyekûn İslam ümmetinin özgürlüğünü savunmakla eşdeğer olduğu bilinmelidir.” ifadelerini kullandı.

“Hak ve batıl savaşı”   

Dünya Kudüs Gününün önemine vurgu yapılan açıklamanın devamında, “Ancak, böylesine ümitlerin söndüğü bir dönemde Dünya Kudüs Günü'nün ilan edilmesi, Filistin Davası'na sahip çıkma noktasında Müslümanların bilinçlenmesine, bir özgüven tazelenmesine vesile olmuştur. Ayrıca, Siyonist sinsiliğin medya destekli algı operasyonları sonucu bütün dünyaya "Arap-İsrail savaşı" şeklinde yansıtılmak istenen bu mücadelenin adı tam ve net olarak konulmuştur: ‘Hak ve batıl savaşı’” ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın sonunda ise şu ifadeler kullanıldı: “Allah-u Teâlâ Filistinli kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun. Allah-u Teâlâ İslam ümmetine uyanışı ve vahdeti nasip etsin. Allah-u Teâlâ Siyonist terör rejiminin yıkıldığı günü görmeyi bizlere nasip etsin. Allah-u Teâlâ o güzel günü çabuklaştırsın. Ramazanın son 10 günü içindeyiz. Bu son geceler Kadir gecesini barındırdığı için her gece Kadir gecesi değerindedir. Bu mübarek gecelerde İslam ümmetinin vahdeti ve terör rejiminin yok olması için çokça dua edelim. Allah-u Teâlâ şimdiden dualarınızı da, oruçlarınızı da kabul etsin." (Abdurrahman Uğurlu - İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.