Müdür, yolsuzluk iddiasıyla tutuklandı

Müdür, yolsuzluk iddiasıyla tutuklandı

Batman'ın Sason İlçe SYDV Müdürü İskender Avcu’nun, yaklaşık 700 bin TL’lik yolsuzluk yaptığı iddia edildi. Avcu, yolsuzluk kapsamı çerçevede yürütülen soruşturmada tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Batman'ın Sason ilçesinde SYDV (Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma  Vakfı) Müdürü İskender Avcu’nun yaklaşık 700 bin TL’lik yolsuzluk yaptığı iddia edildi. Çeşitli şirketlere usulsüz para aktardığı tespit edildiği iddia edilen Avcu’nun işine son verilerek tutuklandı.

 

Yaklaşık bir aydır devam eden soruşturma kapsamında Avcu’nun daha önce ilçedeki bazı esnafla anlaşarak SYDV hesabından Kaymakam Tekin Dundar’ın imzasını taklit ederek hesaplarına farklı yöntemlerle usulsüz para aktardığı ve paraları alıp harcadığı, ayrıca ilçedeki bazı fakir ailelerin adına konut talep edip, gelen konut paralarını da kendisine aldığı iddia edildi.

 

Usulsüzlüğü kaymakam ve banka müdürü ortaya çıkardılar

İddiaya göre daha önce bir program vesilesiyle ilçe dışında bulunan Kaymakam Tekin Dundar’ın imzasıyla biri 100 bin, diğeri 75 bin liralık iki büyük ödeme emri gidince Ziraat Bankası Müdürü Nizam Yılmaz durumdan şüphelenerek Kaymakam’ı arar. Kaymakam, Dundar, 'Kendisinin böyle bir ödemeden haberinin olmadığını' belirterek, Banka Müdüründen, 'İmzanın fotoğrafını çekip kendisine atmasını' söyler. Banka Müdürü Yılmaz, imzanın fotoğrafını çekip mesajla Dundar’a gönderir. İmzanın kendisinin olmadığını belirten Kaymakam Dundar, ödemelerin yapılmaması konusunda bankaya emir verdikten sonra savcılık ve emniyet birimlerini arayarak olay hakkında soruşturma başlatır. Avcu, olaydan sonra hakkında evrakta sahtecilik, vakıf malını izinsiz hesabına aktarma gibi konularda açılan soruşturma kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

İşine son verildi

Olaydan hemen sonra Vakıf mütevelli heyetini toplayan Kaymakam Tekin Dundar, Avcu’nun sözleşmesini feshetti.

 

Olayların patlak vermesinden sonra Vakıf mütevelli heyetini toplayan Dundar, olayı anlattıktan ve taklit imzaları gösterdikten sonra 11 yıldır Vakıfta sözleşmeli personel olarak çalışan ve 2011 yılından beri Vakıf Müdürlüğü görevini yürüten İskender Avcu’nun görevine tazminatsız son verdi.

Önceki kaymakamların da imzasını taklit etmiş

Avcu ile ilgili yapılan ilk incelemelerde şimdiki Sason Kaymakam’ı Dündar’ın yanı sıra görev yaptığı süre zarfında çalıştığı bazı Kaymakamların da imzasını taklit ederek bankadan para çektiği iddia edildi. Söz konusu önceki kaymakamlara ait ödeme emirlerinin de incelenmek üzere kriminale gönderildiği ifade edildi.

 

 

Resmi olarak yapılan konutlar ortada yok

Avcu’nun bankada ortaya çıkan yolsuzluklarının dışında ilçedeki bazı dar gelirli aileler adına konut talebinde bulunduğu fakat bu konutları yaptırmayıp paralarını da kendine aldığı belirtiliyor. Ayrıca bazı fakirlere beyaz eşya ve çeşitli malzeme alımı gösterdiği fakat malzemeleri vatandaşlara vermediği tespit edildi.

 

Toplamda şu ana kadar yaklaşık 700 bin liralık yolsuzluğu ortaya çıkan Avcu ile ilgili Kaymakamlığın talebiyle ilçeye gönderilen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü Müfettişlerive Sason Malmüdürlüğü görevlilerinin inceleme ve araştırmaları devam ediyor. Sason Cumhuriyet Savcılığının da başlattığı soruşturma kapsamında yapılan incelemelerde özellikle Avcu’nun müdürlük görevine başladığı 2011 yılından itibaren yapılan ödeme ve ihalelerin titizlikle incelendiği kaydedildi.

 

Sason Kaymakamı Tekin Dundar konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “İzmir’de bir program vesilesiyle bulunduğum esnada Banka Müdürü beni arayarak, benim adıma bir ödeme emrinin olup olmadığını sordu? Bende benim imzamla bankaya herhangi bir ödeme emri göndermediğimizi söyledim. Müdür imzanın fotoğrafını bana mesajla gönderdi. Görünce taklit olduğunu anladım. Ödemeleri durdurup şahıs hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Şahıs 2 gün firar ettikten sonra gelip Adliyeye teslim oldu. Savcılık konuyla ilgili soruşturma başlattı. Biz de ilgili birimlerden müfettiş istedik. Şu anda incelemeler devam ediyor. 2011 yılından itibaren yapılan tüm işlemleri en ince ayrıntısına kadar inceleyeceğiz.” Dedi. (İLKHA)


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.