Müftü Erhan: Camiler 365 gün Kur’an eğitimi için açıktır

Müftü Erhan: Camiler 365 gün Kur’an eğitimi için açıktır

Camilerde sadece yaz kurslarında değil yılın tamamında dini eğitim verildiğini hatırlatan Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, ebeveynlerden okul zamanı dışında çocuklarını camilere göndermelerini istedi.

Batman’da yaz Kur’an kursları dışında da Kur’an kurslarının devam ettiğini hatırlatan İl Müftüsü Turgut Erhan, anne ve babalara önemli tavsiyelerde bulundu.

Kısa bir zaman olması nedeniyle yaz Kur’an kurslarında çocukların bilgilerinin tamamlanamadığını ifade eden Erhan, dini bilgilerinin tamamlanabilmesi için, velilerin çocuklarını okul zamanı dışındaki zamanlarda camilere göndermelerini istedi.

Camilerde görevlilerin vatandaşlara Kur’an-ı Kerim ve dini bilgileri öğretmek üzere her zaman hazır beklediklerini aktaran Erhan, çocukların manevi dünyalarının da doldurulması gerektiğini, bu konuda velilere büyük görevlerin düştüğünü kaydetti.

Erhan, “İnsanlarımıza doğru bilgiyi aktarmak üzere açmış olduğumuz Kur’an kurslarımız, yaz ve kış boyunca Batman’ımızda devam etmektedir. Yaz kurslarımızda çocuklarımız camileri cıvıl cıvıl doldurdu. Adeta camilerimiz çocuklarla çiçek açtı. Bu konuda gerek velilere gerekse de camilerimizi dolduranlara şükranlarımı ifade ediyorum.” dedi.

“Yaz bitince kurslarımız bitmiyor”

Kur’an ve dini bilgileri öğrenmek isteyen herkese cami kapılarının sonuna kadar açık ve görevlilerin her zaman hazır olduğunu vurgulayan Erhan, “Yaz bitince bizim kurslarımız bitmiyor. Okulların açılmasıyla beraber de bizim kurslarımız devam ediyor. Özellikle okula giden çocuklarımız için cumartesi ve Pazar bu dersleri almak için iyi fırsatlardır. Batman’da gelenek hale gelen, akşam ile yatsı arasını tüm görevlilerimiz vatandaşlarımıza gerek dini bilgileri vermek üzere gerekse Kur’an-ı Kerim’i öğretmek üzere hazır bir şekilde beklemektedirler.” diye konuştu.

“Cami merkezli doğru bilgi edinilmeli”

Velilerin, çocukları için zamanlarının bir kısmını camiye ayırması gerektiğini ifade eden Erhan, “Çocuklarımızın yaz boyunca 2 ay gibi kısa bir zamanda aldıkları bilgileri tamamlayamamış olabilirler. Bunun için de velilerimizden isteğimiz, zamanlarının bir kısmını camilere ayırarak, cami merkezli doğru bilgiyi edinmeleri konusunda çocuklarına yardımcı olmaya çalışsınlar.” dedi.

“Bunu göz ardı etmemeliyiz”

Maneviyatı yüksek bir neslin herkese faydasının olacağını dile getiren Erhan, “Açmış olduğumuz kurslarımızda çocuklarımız dini bilgiler alıyorlar. Çocuklar bugün gelişen teknolojiyle beraber manevi ihtiyaçlarını karşılamak zorundadırlar. Oysaki müftülüğümüzün vermiş olduğu doğru bilgi ile çocuklarımızın manevi dünyasını doldurmak gibi anne ve babalara büyük vazife ve görev düştüğünü unutmamamız gerekiyor. Bizler kurslarımızda çocuklarımıza doğru bilgiyi aktarmaya çalışıyoruz. Çocuklarımız manevi anlamda yetiştikleri zaman ileride gerek anne ve babalarına gerekse de vatanına, milletine sadık birer nesil olarak da yetişmiş olacaklar.” ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler