Müftü Gözcü: "Aile kurmak Rabbimizin emrine itaat etmektir"

​Aile kurmanın önemine ve evliliğin kolaylaştırılmasına dair değerlendirmelerde bulunan Yüreğir İlçe Müftüsü Ahmet Gözcü, Allah'ın nikahı emrettiğini hatırlattı.

İnsanların toplumsal bir varlık olarak kabileler halinde yaratıldığını dile getiren Gözcü, ailede en önemli hususun farklılıklara tahammül göstermek olduğunu söyledi.

Ailenin güçlü olması durumunda toplumun gelişeceğini belirten Gözcü, evlenmenin Allah'ın emri olduğunu ve emre itaat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Evliliğin oluşması ve devam etmesi için temelde sevgi, saygı, sahiplenmek ve ülfetin olması gerektiğini dile getiren Gözcü, "Ailenin tüm fertleri uyum içerisinde bir hayat sürmelidir. İslam’ın öngördüğü ölçüde her fert kendi sorumluluğuyla hareket etmeli. Bu şekilde sağlıklı nesiller yetiştirebiliriz. Aile bir rol modeldir." dedi.

Ebeveynlerin çocuklarını hayata hazırken psikolojik, sosyal ve eğitim gibi alanlarda evlatlarının gelişmesine katkıda bulunması gerektiğine inanan Gözcü, ayet ve hadislerle evliliğin önemine dikkat çekti.

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa’nın (Sallahu Aleyhi Vesellem) bizler için hayat kaynağı olduğunun altını çizen Gözcü, “Sünnet ve hadislerde evliliğin ve aile olmanın ölçüleri net bir şekilde belirlenmiştir. Evlenmeye güç yetirenin evlenmesi, gücü olmayanlarında nefsini teskin edip oruç tutması tavsiye edilmiştir. İnsanlarımızın evlenmesi esas olandır. Çünkü evlilik haramdan koruyacaktır.” diye konuştu.

Nikah mefhumu gözetilmeksizin başka arayışlar içerisine girmenin Rabbimizin emirlerine itaatsiz olacağını aktaran Gözcü, “Maddi ve manevi anlamda çalışıp gayret edilmelidir. Maddi imkânsızlık nedeniyle evlilikten uzaklaşmaktansa evlenebilmek için mücadele etmek gerekir.” dedi.

Dinimiz bizlere kolaylaştırmayı emrettiğini söyleyen Gözcü şu ifadeleri kullandı: “Kolaylaştırıp zorlaştırmamak, sevdirip nefret ettirmemek kutlu bir mesajdır. Evlenecek gençlerimize kolaylık sağlamak gerekir. Maalesef insanlarımız maddiyatı ön planda tutuyor. Önemli olan hakların temin edilmesidir. En önemli husus ise helal kazanıp ailemizin geçimini sağlamaktır. Ailemizi, Rabbimizden başkasına muhtaç etmemeliyiz.”

Konuşmasının sonunda Ramazan ayına kavuşmanın sevincini yaşadığını belirten Gözcü, “Hayırda ve iyilikte yarışanlardan olmayı Mevla’mızdan temenni ediyorum. Fenalık, azgınlık ve Allah’a karşı gelmekten sakınabilmeyi temenni ediyorum. Rabbimiz insanlarımıza sağlık ve afiyet nasip etsin. Covid-19 musibetinden de kurtulabilmeyi Allah’tan temenni ediyorum.” şeklinde konuştu. 


Müftü Gözcü:

Müftü Gözcü:

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler