Müftü Topçu: "Berat Gecesini evde ibadetle geçirmeliyiz"

Müftü Topçu: "Berat Gecesini evde ibadetle geçirmeliyiz"

Ağrı Müftüsü Tandoğan Topçu, Berat Kandili gecesinin evde bolca dua edip, Kur'an-ı Kerim okunarak geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Coronavirus (Covid-19) salgını nedeni ile tedbir amaçlı camilerin Berat Kandilinde kapalı olmasından dolayı, vatandaşların bu geceyi evlerinde ibadet ederek geçirmeleri gerektiğini kaydeden Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu, bu musibetin defi için insanların bu gecede bolca dua etmesi gerektiğini söyledi.

Berat'ın kelime manasının insanın suçtan, cezadan, borçtan kurtulması manasına geldiğini anımsatan Topçu, insanların bu gecede nefis muhasebesi yapması gerektiğini belirtti.

Berat Gecesinin Müslümanlar için büyük bir fırsat olduğuna dikkat çeken Topçu, "Hepimizin bildiği gibi şu an Recep ayını bitirdik. Şaban'ın içerisindeyiz. Şaban ayının da inşallah 15'inci gecesini idrak edeceğiz ve biz bu geceye Berat Kandili gecesi diyoruz. Malumunuz şu an dünyamız bir salgınla karşı karşıya. Camilerimiz kapalı, cuma namazlarını kılamıyoruz. Tabiri caizse evlerimize hapsolduk. İşte bu Berat Gecesini fırsat bilmeli, bunu tüm dünya Müslümanları, İslam ümmeti lehimize çevirmek için elimizden gelen gayreti ortaya koymalıyız." dedi.

Bu gecede Allah'a yalvarmak gerektiğini vurgulayan Topçu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Peygamber Efendimiz buyuruyor ki; 'Beş gece vardır ki, bu beş gece de yapılan dualar ret olunmaz. Bunlardan birincisi Recep ayının ilk cuma gecesi, ikincisi idrak edeceğimiz Berat Gecesi yani Şaban ayının 15'inci gecesi, cuma geceleri, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı geceleri.' İşte yarın tam da büyük bir fırsat. Şöyle güzel bir nefis muhasebesi yapmalı. Geçmişimize şöyle bir bakmalı. Nerede hangi günahı işledik diye düşünmeli. Zaten Berat demek bildiğiniz gibi lügat manası itibarıyla; insanın suçtan, cezadan, borçtan kurtulması demektir. Bizlerde Müslümanlar olarak müminler olarak geriye dönüp bir bakacağız. Hangi yanlışları yaptık? Hangi günahları işledik? O yanlışların, o günahların Allah tarafından bağışlanması için ellerimizi açacağız. Cenabı Hakk'a yakaracağız, yalvaracağız gözyaşları içerisinde. Beratımızı almanın çabası gayreti içerisinde olacağız."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.