Müftüden Kuran öğrenmeye çağrı

Müftüden Kuran öğrenmeye çağrı

Yaz Kur'an kurslarının başlaması nedeniyle açıklamalarda bulunan Diyarbakır'ın Silvan ilçe müftüsü Hüseyin Elçi, insanlara en doğru yolu gösteren kitabın Kur'an-ı Kerim olduğunu belirterek, halkı çocuklarını camilere göndermeye çağırdı.

DİYARBAKIR - Okulların kapanmasıyla başlayan yaz Kur'an kursları nedeniyle açıklamalarda bulunan Diyarbakır'ın Silvan ilçe müftüsü Hüseyin Elçi, insanlara en doğru yolu gösteren kitabın Kur'an-ı Kerim olduğunu belirterek, ilçe halkını çocuklarını camilere göndermeye davet etti.

 

Okulların tatile girmesiyle çocukların hem tatil yapmaları hem de Kur'an-ı Kerim'i ve dini bilgileri öğrenmeleri amacıyla açılan yaz kuran kurslarının 24 Haziran itibarı başlayacağını ifade eden Müftü Elçi, kursların 3 dönem şeklinde olacağını söyledi.

 

Yaz tatili süresince bütün camilerde ve Kur'an kurslarında Kur'an eğitimi verileceğini belirten Müftü Elçi, "Öncelikli olarak din görevlileri tarafından verilecek olan eğitim, ihtiyaç olması durumunda imam hatip mezunları, ilahiyat mezunları ve yeterlilik belgesi olanlar tarafından da verilecek. Ayrıca öğrencilere Elif-Ba, Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler kitabı da hediye olarak dağıtacağız" dedi.

 

"İnsanlara en doğru yolu gösteren kitap Kur'an-ı Kerim'dir"
İnanmak durumunda olduğumuz kitabımızı iyi öğrenmemiz ve iyi bilmemiz gerektiğini ifade eden Elçi, "Çünkü bunu biliyoruz ki, insanlara en doğru yolu gösteren kitap Kur'an-ı Kerim'dir ve bunu da daha küçükken insanlarımızın öğrenmesi lazımdır. Aynı zaman da sadece Kur'an-ı Kerim değil, yanında ahlakı, dini bilgileri, siyeri de öğretiyoruz" diye konuştu.

 

"Her anne ve baba çocuklarını İslami öğretmek zorunda"
Toplumun bozulduğu ve yozlaştığı günümüzde herkesin İslam ahlakına ihtiyacı olduğunu ve bunu çocuklarına vermenin her anne babanın görevi olduğunu belirten Müftü Elçi, sözlerini şöyle sürdürdü: "Her anne ve babanın, çocuklarına İslami öğretmek zorunda olduğunu bilmesi lazım. Eğer bir anne ve bir baba bu görevi yerine getirmezse, toplum içerisinde de, Allah katında da bu anne ve babalar mesul olacaklarını bilmeli. Çocuklarımızın iyi yetişmesini arzu ediyorsak kesinlikle dini bilgileri ve İslam'ın ahlakını çocuklarımıza vermeliyiz.

 

Silvan halkımıza ve hemşerilerimize çağrım çocuklarınızı bu Kur'an kurslarımıza gönderin. Hatta diğer zamanlarda da sureli olan kurslarımıza da yaşlı, genç, öğretmen, öğrenci herkesi bekliyoruz. İstedikleri zamanlarda kursları onlara açabiliriz, isteyen camilerde isteyen kurslarda Kur'an eğitimini alabilirler." (Yusuf Batı - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.