Müftülük personeline 'Yaşama Yol Ver' projesi tanıtıldı

Müftülük personeline 'Yaşama Yol Ver' projesi tanıtıldı

Rize Sağlık Müdürlüğü tarafından İl Müftülüğü Personeline 'Yaşama Yol Ver' projesi hakkında bilgilendirme yapıldı.

Sağlık Bakanlığı tarafından farkındalık oluşturmak için başlatılan "Yaşama Yol Ver" projesi kapsamında Rize Müftülüğünde görevli personellere bilgilendirme yapıldı. Müftülük konferans salonunda gerçekleşen programa, İl Müftüsü İsmail Yalçın, Müftü Yardımcısı Hakkı Gür ile İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımları katıldı.

Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü personeli tarafından, vatandaşlara trafikte ambulans görünce neler yapılacağı, 112 acil servisinin hangi durumlarda aranacağı, 112 ile yapılan konuşmalarda nelere dikkat edilmesi gerektiği ve ambulansı olay yerine ulaşıncaya kadar neler yapılacağı konusunda bilgiler de verildi.

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, Ambulans hizmetleri de standartların üzerinde bir ambulans hizmetleri veriliyor. Burada bizim için en önemli olan şey birinci olarak gereksiz aramalardır. Türkiye genelinde yüzde 95’leri bulan gereksiz aramaların sonlandırılmasıdır. İkinci olarak trafikte ambulansın geçişine üstünlük sağlanmasıdır. Bu konu da vatandaşlarımız duyarlı olmalarını bekliyoruz dedi. (İlyas Tunç - İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler