Muğla'da farklı suçlardan yakalanan 6 kişi gözaltına alındı

Muğla'da farklı suçlardan yakalanan 6 kişi gözaltına alındı

​Muğla İl Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğüne bağlı birimler tarafından silah ticareti, hırsızlık ve tefecilik suçlarından gözaltına alınan 6 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

Konuya ilişkin Muğla Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Ortaca ilçesinde bir kişi silah ticareti, Seydikemer'de Türk Telekom Müdürlüğüne ait fiberoptik kablolarını keserek çalan 3 şüpheli ve Marmaris ilçesinde tefecilik yaptıkları iddiasıyla 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Açıklamada, "Muğla İl ve Ortaca İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan istihbari çalışmalar sonucu, Ortaca ilçesi Fevziye Mahallesinde ikametgâh eden M.B. isimli şahsın silah ticareti yaptığı bilgisi edinilmiştir. Olayla ilgili olarak şüpheliye ait ikametgahta yapılan arama neticesinde ruhsatsız 4 adet yivsiz av tüfeği, 2 adet kurusıkı tabanca, 2 adet havalı tüfek ve 150 adet av tüfeği fişeği ele geçirilmiştir." denildi.

Olayla ilgili bir şüphelinin gözaltına alındığı ve hakkında adli işlemlere başlanıldığı ifade edildi.

Seydikemer ilçesinde değişik tarihlerde Türk Telekom Müdürlüğüne ait fiberoptik haberleşme kablolarının kesilerek çalınması olaylarına ilişkin başlatılan soruşturma ile ilgili bilgilerin paylaşıldığı açıklamada, "Seydikemer ve Fethiye İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan çalışmalar neticesinde olaylara karıştığı tespit edilen 3 şahıs yapılan takip sonucu yakalanmıştır." ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında, "Şüphelilerden R.K. isimli şahsın ikametinde yapılan aramada, olayda kullanılan birer adet balta ve kerpeten ele geçirilmiş, R.K. isimli şahsın kabloları Fethiye ilçesinde bir hurdacıya 540 TL karşılığında sattığı tespit edilen 21 kilogram bakır kablo muhafaza altına alınmıştır." denildi.

İl Emniyet Müdürlüğü birimlerince yapılan çalışmalara yer verildiği açıklamada, Muğla KOM Şube Müdürlüğünce projeli olarak çalışılan tefecilik dosyası kapsamında Marmaris ilçesinde toplam 4 farklı adreste eş zamanlı olarak operasyonlar yapılmıştır. Yapılan operasyonda hedef şüpheliler, ️A.Ç ve M.S.Ç isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alınmıştır." şeklinde ifade edildi.

Bahse konu adreslerde yapılan aramalarda tefecilik işlemlerinde kullandıkları düşünülen evrakların niteliğinin aktarıldığı açıklamada, 2 araç satış sözleşmesi, 15 taşınmaz tapu senedi, birer vergi beyannamesi ve satış anlaşması, 6 çek, 27 tabanca ile 45 adet av tüfeği fişekleri, suçtan elde edildiği değerlendirilen 4 bin 965 TL para ve dijital materyaller ele geçirilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin ifade ve sorgu işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilecekleri belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.