Muğla'da kurusıkı tabancaları yivli namlu yapan şahıslar gözaltına alındı

Muğla'da kurusıkı tabancaları yivli namlu yapan şahıslar gözaltına alındı

​Muğla İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ve Kavaklıdere İlçe Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince kurusıkı tabancalar yivli namlu yapan şahıslara yönelik operasyon düzenlendi.

Muğla Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Muğla İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ve Kavaklıdere İlçe Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan istihbari çalışmalar sonucu, C.O. ve F.K. isimli şahısların Aydın ilinden Kavaklıdere ilçesine 8 adet kurusıkı tabanca getirerek Kavaklıdere İlçesinde ikamet eden O.C. ve A.K. isimli şahıslara yivli namlu yapmak için teslim ettikleri ve 04.01.2021 günü tabancaları teslim almak için gelecekleri bilgisinin alınması üzerine, C.O. ve F.K. isimli şahıslar takibe alınmış, tabancaları teslim almak için Kavaklıdere İlçesi Çavdır Mahallesine geldikleri sırada suçüstü olarak yakalanmışlardır." denildi.

Yapılan açıklamanın devamında, "Olayla ilgili olarak şüphelileri ait ikametlerde ve araçlarında yapılan aramada, 2 adet yivli namlu monte edilmiş kurusıkı tabanca, 4 adet namlusunun kapalı kısmı kesilmiş kurusıkı tabanca, 3 adet kurusıkı tabanca, 4 adet monte etmek üzere hazırlanmış yivli namlu, 14 adet 7,65 mm. tabanca fişeği, 33 parça namlu yapma, açmada kullanıldığı değerlendirilen muhtelif malzeme, (4) adet kesilmiş kapalı kurusıkı namlusu parçası, 2 adet kesilmiş kurusıkı namlusu parçası, 4 adet ruhsatsız av tüfeği, 26 adet av tüfeği fişeği, 1 adet dedektör, 25 adet kurusıkı tabanca fişeği, 15 adet bilyeli kurusıkı fişeği, 2 kutu seri numarası baskısı için kullanılan çelik harf ve numaratör ele geçirilmiştir. Olayla ilgili 4 şüpheli gözaltına alınmış olup şüphelilerden F.K. nin 6136 S.K.M. suçundan arandığı tespit edilmiş, adli işlemlere başlanmıştır." ifadeleri yer aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.